-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2017 10 26 /20:53

Petras Auštrevičius liberalams siūlo kurti naują partiją

Liberalų sąjūdis ketvirtadienį svarstė, ką daryti partijai netekus pusės metų valstybės dotacijos. Tris valandas posėdžiavusi liberalų valdyba nepriėmė sprendimo, ar siūlyti išsaugoti partiją, ar kurti naują politinį darinį. Europarlamentaras Petras Auštrevičius ketvirtadienį pareiškė, kad tokių problemų, kokios slegia dabar, partija išgyventi nepajėgi.
Petras Auštrevičius
Petras Auštrevičius / Juliaus Kalinsko / 15min nuotr.

Laikinasis partijos vadovas Eugenijus Gentvilas po posėdžio sakė, kad partijos tarybai paliekami du variantai: „Nauja partija arba tas pats Liberalų sąjūdis. Šiandien labiau vyraujantis pasakymas buvo, kad šita partija buvo kaltinama, šita partija ir turi atstovėti. Nes koks nors kitoks scenarijus gali būti suprantamas daugiaprasmiškai: vengia atsakomybės, maskuojasi, persirenginėja nauja suknele. Vyraujančios tokios pozicijos, tačiau tarybai, matyt, teiksime vienokį ar kitokį scenarijų.“

Pasak E.Gentvilo, už naujos partijos steigimą agituoja europarlamentaras P.Auštrevičius, tačiau parlamentaro teigimu, keturių apskričių liberalų skyriai pasisako už šios partijos tęstinumą.

„Su Petru mes dėl to tikrai nesusipykstame“, – pridūrė jis.

P.Auštrevičius: reikia rimtų permainų

„Kaip suprasti naujos kūrimą? Interpretacijos gali būti įvairios, bet akivaizdu, kad Liberalų sąjūdis su dabartinėmis problemomis, kurios mus slegia, vargu, ar išgyvens. Mums reikalingos tolimesnės permainos, rimtos permainos ir ne pavadinimo prasme, tai yra lydintieji reikalai“, – žurnalistams dėstė P.Auštrevičius.

Europarlamentaras džiaugėsi, kad pagaliau imta rimtai kalbėti.

„Esame demokratiška partija, nesame užsidėję kažkokio skuduro, kuris neleistų pamatyti ateities“, – pridūrė politikas.

Lemiamus sprendimus kitą savaitę turėtų priimti partijos taryba, kuri numatyta lapkričio 4 dieną.

Prieš tarybos posėdį planuojamas dar vienas valdybos posėdis, suvažiavimas, kuriame bus apsispręsta dėl naujo vadovo. Jis turėtų vykti arba gruodžio 9, arba lapkričio 25 dieną.

VRK ketvirtadienį dėl šiurkštaus politinės kampanijos finansavimo pažeidimo nusprendė pusę metų, o ne, kaip siūlyta anksčiau, metus neskirti valstybės biudžeto asignavimų Liberalų sąjūdžiui. Liberalai neteko 395 tūkst. eurų.

Šiuo metu Liberalų sąjūdžio skola yra didžiausia partijos istorijoje. Ji siekia 540 tūkst. eurų, o partija sąskaitoje nurodo turinti tik 101 896 eurus.

Didžiausią sumą – 530 tūkst. eurų – partija yra įsiskolinusi Šiaulių bankui.

„Tai iš tiesų buvusi partijos vadovybė ne tik pridirbo tam tikrų dalykų, dėl kurių tenka srėbti, bet ir užskolino Liberalų sąjūdį gana smarkiai. Tai iš tikrųjų reikės derėtis, dėliotis visus planus ir su banku įskaitant, bet planas, kaip išgyventi artimiausiu metu, jis yra, o paskui, natūralu, yra teisminis procesas“, – praėjusį ketvirtadienį žurnalistams sakė tuomet dar partijos pirmininkas R.Šimašius.

Paskelbė visuotinį taupymą

Apie taupymo planus liberalai buvo paskelbę dar prieš lemtingąjį VRK posėdį.

Liberalų sąjūdžio skelbiamais duomenimis, šiemet darbo užmokesčiui ir socialiniam draudimui partija skirdavo vidutiniškai po 30 tūkst. eurų per mėnesį – tai yra beveik pusę visų veiklai išleidžiamų pinigų.

Penktadienį keturi iš aštuonių sekretoriato darbuotojų pasiėmė įspėjimo apie atleidimą iš darbo lapelius.

Naujienų agentūrai BNS laikinai partijos atsakingosios sekretorės pareigas einanti Justė Kisinaitė pranešė, kad bus taupoma ne tik darbuotojų sąskaita. Esą svarstoma atsisakyti net elementarių dalykų – pavyzdžiui, kavos ir vandens per posėdžius.

Pasak jos, partija jau buvo pasirašiusi sutartį dėl naujų patalpų Vilniuje, Šnipiškių gatvėje nuomos, tačiau dabar svarsto galimybes ją nutraukti.

Liberalai taip pat ketina atšaukti didžiąją dalį suplanuotų renginių, rengiasi taupyti ir per posėdžius.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius