Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2022 06 02

Lietuva ir Brazilija pasirašė susitarimą dėl pagalbos baudžiamosiose bylose

Lietuvos teisingumo ministrė Ewelina Dobrowolska ir Brazilijos ambasadorius Lietuvai Rodrigas de Azeredas Santosas ketvirtadienį pasirašė sutartį dėl šalių savitarpio pagalbos baudžiamosiose bylose.
Evelina Dobrovolska
Ewelina Dobrowolska / Pauliaus Peleckio / 15min nuotr.

E.Dobrowolskos teigimu, šiuo susitarimu šalys įsipareigoja sudaryti sąlygas visapusiškam teisiniam bendradarbiavimui baudžiamosiose bylose, kovoti su nusikalstamumu, suteikti teisinį pagrindą savitarpio pagalbai baudžiamųjų bylų tyrimo, baudžiamojo persekiojimo bei teisminio nagrinėjimo srityse.

Sutartimi apibrėžiama, kokia teisinė pagalba galės būti teikiama šalių institucijoms, pagalbos teikimo atsisakymo pagrindai, pagalbos prašymų vykdymo tvarka ir kiti procesiniai veiksmai, pavyzdžiui, apklausų vykdymas vaizdo konferencijų būdu, banko informacijos identifikavimas.

Teisingumo ministerijos ketvirtadienį paskelbtame pranešime nurodoma, kad sutartyje įtvirtinta nuostata, jog komunikacija tarp šalių bus vykdoma elektroninių ryšių priemonėmis, išskyrus išimtinius atvejus.

Teisingumo ministrė pažymi, kad suvienodintos procedūros leis veiksmingiau suvaržyti teisę į neteisėtai gautą turtą, lėšas ar nusikaltimo priemones, greičiau vykdyti teismų sprendimus, taip pat padės operatyviau tirti tokius nusikaltimus tiek Lietuvoje, tiek Brazilijoje.

Lietuvos ir Brazilijos derybos dėl šio susitarimo prasidėjo 2007 metais, Lietuvai iš Brazilijos gavus pasiūlymą dėl dvišalių tarptautinių sutarčių savitarpio teisinės pagalbos baudžiamosiose bylose ir nuteistųjų perdavimo srityse.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius