Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2023 12 26

Lietuvė miega Londono gatvėse: buvęs vyras – kalėjime, o aš negaliu susimokėti už nuomą

29 metų lietuvė Rūta Rugintytė miega Rytų Londono gatvėse po to, kai jos buvęs partneris pateko į kalėjimą. Moteris negalėjo viena susimokėti už nuomą, todėl prieš tris mėnesius šeimininkas ją išmetė į gatvę, rašo portalas „My London“.
Londono akis
Londono akis / 123rf.com nuotr.

Nuo to laiko Rūta liko Stratforde ir, sėdėdama prie geležinkelio stoties, yra priversta pasikliauti londoniečių, kurie jai paaukoja pinigų, dosnumu. Lietuvė turi psichikos sveikatos problemų ir sako, kad nerimas dėl miegojimo gatvėje privertė ją galvoti ir apie savižudybę.

Rūta jaučiasi labai nesaugi būdama benamė, be to, ji buvo užpulta ir iš jos buvo atimti pinigai ir pasas.

„Naktį čia labai pavojinga“, – pripažino ji portalui „MyLondon“. „Prieš kelias savaites buvau sumušta. Kažkoks vaikinas mane mušė tol, kol atidaviau jam savo rankinę. Iš pradžių priešinausi, bet jis mane vis mušė ir pagalvojau, kad nebeverta, todėl tegu ją pasiima. Kurį laiką negalėjau atsikelti. Dėl to man tapo sunkiau pasitikėti žmonėmis, nes mes tiesiog normaliai kalbėjomės, kai staiga tai įvyko.“

Iš Lietuvos kilusiai 29 metų merginai niekuo nepadėjo jos šeima, kuri taip pat gyvena Jungtinėje Karalystėje. Pirmąją naktį, kai buvo išmesta į gatvę, moteris neturėjo tinkamo žieminio palto – vėsią oro temperatūrą pasitiko tik su lengva striukele.

„Gyvenimas gatvėje yra tarsi užburtas ratas, iš kurio negali ištrūkti. Man nuolat šalta, esu pavargus ir sergu. Policija mane perkelia iš vietos, bet iš tikrųjų nėra, kur eiti. Jei padarysiu ką nors blogo, gerai, suimkite mane, bet kur, po velnių, aš eisiu? Policija turėtų rūpintis žmonėmis, bet atrodo, kad daugelis jų benamių atžvilgiu yra šaltakraujiški.“

Naujausioje „Shelter“ ataskaitoje nurodoma, kad Londono Niuhamo rajone yra daugiausia benamių Anglijoje. Šokiruojantis rodiklis – vienas iš 20 rajono gyventojų neturi nuolatinio būsto. Šie duomenys apima ne tik benamius, kurie miega gatvėse nuolatos, nes daug benamių kartais glaudžiasi „Travelodge“ viešbučių kambariuose, nakvynės ir maitinimo įstaigose ir mažyčiuose butuose. Dėl sparčiai augančių nuomos kainų ir vis didėjančių pragyvenimo išlaidų benamių skaičius Londone išaugo 11 proc.

Polly Neate, prieglaudos organizacijos „Shelter“ vykdomoji direktorė, apibūdino situaciją kaip „nekontroliuojamą“, nes šiuo metu Londone benamiais yra 167 tūkst. žmonių.

„Kol vyriausybė rimtai priims šią nepaprastąją padėtį, mūsų tarnybos darys viską, ką gali, kad šią žiemą padėtų žmonėms išsaugoti arba rasti saugius namus“, – kalbėjo ji.

Kur pranešti ir ieškoti pagalbos
Jei reikia skubios pagalbos
Skambinkite pagalbos telefonu 112
Jei esate savižudybės krizėje, arba ieškote pagalbos kitam
Jei patyrėte smurtą
Jei reikalinga emocinė (psichologinė) pagalba telefonu, arba internetu
Jei esi vaikas ir tau reikalinga pagalba
Jei reikia pagalbos vaiko teisių klausimais
Skambinkite pagalbos telefonu 8 800 10 800 arba rašykite žinutę Valstybės vaiko teisių apsaugos ir įvaikinimo tarnyba prie Socialinės apsaugos ir darbo ministerijos pokalbių laukelyje „Pasikalbėkime“. Pranešti apie pažeidimą galima vaiko teisių apsaugos skyriuose, užpildant formą Tarnybos interneto svetainėje, arba skambinti telefonu 112.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius