Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2021 01 01 /13:35

Lietuvoje nuo koronaviruso mirė 42 žmonės, patvirtinti 3322 nauji užsikrėtimo atvejai, toliau liepsnoja globos namai ir ligoninės

Per paskutinę 2020-ųjų metų parą šalyje nustatyti 3322 nauji koronaviruso atvejai, mirė 42 žmonės, pasveiko – 5312, penktadienį skelbia Statistikos departamentas.
Mobilusis koronaviruso patikros punktas
Mobilusis koronaviruso patikros punktas / Žygimanto Gedvilos / BNS nuotr.

Iki šiol koronavirusas patvirtintas 143903 asmenims. Šiuo metu serga 65047 žmonės, 76442 jau pasveiko. Per praėjusią parą pasveiko 5312 žmonių.

Nuo pandemijos pradžios Lietuvoje nuo COVID-19 mirė jau 1589 žmonės, 825 mirė dėl kitų priežasčių, nors buvo užsikrėtę.

Per praėjusią parą ištirti 11745 mėginiai.

Nacionalinis visuomenės sveikatos centras (NVSC) informuoja, kad 1108 iš naujų atvejų registruoti Vilniaus, 566 Kauno, 304 Klaipėdos, 303 Šiaulių, 276 Alytaus, 212 Utenos, 190 Panevėžio, 136 Marijampolės, 107 Telšių ir 69 Tauragės apskrityse. 51 atvejis kol kas dar nėra priskirti jokiam šalies regionui dėl informacijos trūkumo. Kuriems regionams priskirti šiuos atvejus, paaiškės po epidemiologinio tyrimo.

Atvejų, kai asmenų užsikrėtimo aplinkybės nėra aiškios, t. y. epidemiologinių tyrimų metu nustatyta, jog asmenys išvykę į užsienį nebuvo, su patvirtintais COVID-19 atvejais nebendravo, šiuo metu registruota 146 (iš tų atvejų, kurių epidemiologiniai tyrimai atlikti).

Atvejai, fiksuoti protrūkiuose

Per vakar parą 19 koronavirusinės infekcijos atvejų buvo patvirtinta protrūkyje, susijusiame su Zarasų socialinės globos namais. Atvejai patvirtinti šių namų gyventojams. 8 atvejai per vakar parą buvo patvirtinti Meškuičių socialinės globos namuose Šiaulių rajone. Atvejai patvirtinti šių namų gyventojams. Taip pat 8 atvejai buvo patvirtinti protrūkyje, susijusiame su Telšių r. senelių globos namais. Visi atvejai patvirtinti šių namų gyventojams. Su Druskininkų PSPC Slaugos ir palaikomojo gydymo skyriaus protrūkiu siejami per vakar parą patvirtinti 5 nauji atvejai. Vienas atvejis patvirtintas darbuotojui, kiti pacientams. 5 atvejai buvo patvirtinti Dūseikių socialinės globos namuose Telšių rajone. Atvejai patvirtinti šių globos namų gyventojams. Po 2 atvejus buvo patvirtinta Kalvarijos socialinės globos namų ir Aknystos socialinės globos namų Utenos rajone protrūkiuose.

5 atvejai per vakar parą buvo patvirtinta Regioninės Telšių ligoninės protrūkyje. Iš patvirtintų 5 atvejų 2 yra antriniai. Taip pat 5 atvejai buvo patvirtinti Troškūnų ligoninės protrūkyje. Po 3 atvejus užfiksuota Pasvalio, Visagino ir Vilkaviškio ligoninių protrūkiuose, po 2 Anykščių, Druskininkų ir Radviliškio greitosios medicinos pagalbos centre.

4 atvejai per vakar parą buvo užfiksuoti Šakių vaikų globos namų protrūkyje. Po 2 atvejus patvirtinta Kauno apskrities vyriausiasis policijos komisariato ir Sintautų kultūros centro protrūkiuose.

3 atvejai per vakar parą buvo patvirtinti pieno produktus gaminančioje įmonėje Marijampolėje. Taip pat 3 atvejai, iš kurių 2 yra antriniai, patvirtinti mėsos ruošimu ir prekyba užsiimančios įmonės protrūkyje Utenoje. 3 atvejai, iš kurių 1 antrinis, per vakar parą buvo patvirtinti žuvies perdirbimo įmonės protrūkyje Raseinių rajone. Mažeikių rajone įsikūrusioje pieno produktų gamybą užsiimančioje įmonėje buvo patvirtinti 2 atvejai, iš jų 1 antrinis šeimoje. Taip pat po 2 atvejus buvo patvirtinta paukštienos mėsos gamyba užsiimančioje įmonėje Kaišiadorių rajone ir plastikų gamybos įmonėje Kaune.

Atvejų, susijusių su protrūkiais šeimose, praėjusią parą visoje Lietuvoje, šiuo metu turimais duomenimis, registruota 152.

Nuo COVID-19 mirė 40-99 metų žmonės

Penktadienį ryte NVSC skelbė, kad mirė vienas vyresnis nei 40 metų žmogus, dešimt vyresnių nei 50-ies, 14 mirusiųjų buvo vyresni nei 60 metų.

Taip pat mirė 38 žmonės, kurie buvo vyresni nei 70 metų. Daugiausiai, 49 mirusieji, buvo per 80 metų, 18 mirusiųjų buvo vyresni nei 90-ies.

Daugiausiai, 57 mirtys, registruotos Šiaulių apskrityje, 28 mirtys – Vilniaus, 15 – Kauno. Kitose apskrityse registruotos 1-8 mirtys nuo COVID-19.

Kiek vėliau NVSC patvirtino, kad mirė 42 žmonės, o kitos mirtys fiksuotos anksčiau.

Ligoninėse gydoma beveik 2,5 tūkst. COVID-19 pacientų, 220 iš jų – reanimacijoje

Lietuvos ligoninėse šiuo metu gydoma 2480 COVID-19 pacientų, 220 iš jų – reanimacijoje, penktadienį pranešė Statistikos departamentas.

Deguonies terapija reikalinga 1521 ligoniui, 142 taikoma dirbtinė plaučių ventiliacija.

Iš 16,9 tūkst. ligoninių lovų šalyje šiuo metu užimta 7,8 tūkst. Iš 692 reanimacijos lovų užimtos 438, o iš 643 dirbtinės plaučių ventiliacijos aparatų užimti 257. Taip pat užimtos 2,3 tūkst. iš daugiau kaip 6,4 tūkst. lovų, kuriose gali būti tiekiamas deguonis.

Savo ruožtu, visuomenės sveikatos specialistai ragina žmones laikytis visų koronaviruso infekcijos plitimo prevencijos priemonių – rankų higienos, kosėjimo, čiaudėjimo etiketo, dėvėti asmens apaugos priemones, laikytis fizinės distancijos ir kita.

Ketvirtadienį buvo nustatyta 2360 naujų koronaviruso atvejų, mirė dar 36 žmonės: vienas – jaunesnis nei 50-ies.

Taip pat ketvirtadienį išplatinta žinia, jog nuo šiol žmonės, kurie atliks testą koronavirusinei infekcijai (COVID-19) nustatyti ir gaus teigiamą atsakymą, iš karto specialistams galės pateikti epidemiologinius duomenis apie save, nelaukdami Nacionalinio visuomenės sveikatos centro (NVSC) specialistų ar savanorių skambučio. Tam žmogus NVSC interneto svetainėje turės užpildyti nustatytos formos anketą ir pateikti prašomą informaciją, atsakydamas į klausimus.

Vyriausybei nusprendus nepratęsti skrydžių iš Jungtinės Karalystės (JK) draudimo, grįžusiesiems įvestos griežtesnės saviizoliacijos sąlygos, ketvirtadienį pranešė Susisiekimo ministerija.

Anot ministerijos, atvykstantys žmonės privalės turėti ne vėliau nei prieš 48 valandas gautą neigiamą COVID-19 testo rezultatą arba privalomai atlikti testą Lietuvoje. Nepaisant testo rezultato, visi asmenys privalės izoliuotis dešimčiai dienų.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius