Iki -60% prenumeratai. Išskirtinis gegužės pasiūlymas.
Išbandyti

Lietuvos geologijos tarnybai vadovaus E.Viskontas, kuris Kretingos rajone buvo praradęs pasitikėjimą

Lietuvos geologijos tarnybai nuo šių metų vasario 2 dienos pradeda vadovauti direktoriaus konkursą laimėjęs teisininkas Egidijus Viskontas. Jis šias pareigas eis penkerius metus,, skelbiama tarnybos pranešime.
Egidijus Viskontas – Naujasis Kretingos rajono savivaldybės administracijos vadovas
Egidijus Viskontas / Kretingos raj. savivaldybės nuotr.

„Tikiuosi, kad naujasis tarnybos vadovas įkvėps komandą toliau modernizuoti įstaigą, plačiau atverti aktualius geologinius duomenis gyventojų poreikiams, mokslui ir verslui. Šie duomenys reikalingi erdviniam planavimui, urbanistikai, saugomoms teritorijoms, buveinių apsaugai, vandentvarkai, statinių projektavimui ir rekonstravimui“, – sako aplinkos ministras Simonas Gentvilas, pristatydamas E.Viskontą.

Lietuvos geologijos tarnybos vadovas taip pat turės užtikrinti žemės gelmių apsaugą ir tvarų gamtos išteklių naudojimą, saugoti geologinės aplinkos kokybę, stebėti ir prognozuoti jos pokyčius, kaupti, saugoti ir valdyti valstybinę geologinės informacijos sistemą.

„Ateidamas vadovauti tarnybai, sieksiu kurti atsakingus ir abipusiai korektiškus santykius įstaigoje, diegsiu bendradarbiavimu grįstą kultūrą. Kartu su patyrusiu kolektyvu ieškosiu būtinų pokyčių ir sieksiu sustiprinti pasitikėjimą šia įstaiga“, – dalijasi planais E.Viskontas.

Mykolo Romerio universitete E.Viskontas yra baigęs teisės bakalauro ir magistrantūros studijas, šiuo metu studijuoja tarptautinės politikos ir ekonomikos magistrantūroje.

Kretingos rajone buvo praradęs pasitikėjimą

Pranešime teigiama, kad naujasis Lietuvos geologijos tarnybos direktorius yra sukaupęs vertingos patirties valstybės valdymo ir savivaldos srityje. Pastaruosius metus E.Viskontas buvo išrinktas Kretingos rajono savivaldybės tarybos nariu. Prieš tai dirbo Kretingos rajono savivaldybės administracijos direktoriumi, buvo Lietuvos Respublikos vyriausiosios rinkimų komisijos narys, žemės ūkio viceministras.

E.Viskontas 2022 m. rugsėjį iš Kretingos rajono savivaldybės administracijos direktoriaus pareigų buvo atleistas kaip praradęs pasitikėjimą. Kretingos rajono meras Antanas Kalnius ir valdančioji dauguma E.Viskontą kaltino neskaidriais sprendimais.

2022 m. birželį Vyriausioji tarnybinės etikos komisija (VTEK) pripažino E.Viskontą pažeidus Viešųjų ir privačių interesų derinimo įstatymo reikalavimus vengti interesų konflikto, o jam kilus – nusišalinti.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Nauja automatika ir robotai leis „VLI Timber“ auginti gamybą daugiau kaip 40 proc.
Reklama
Mitai stabdo pasiryžti? Specialistė paneigė pagrindinius investavimo mitus
Reklama
LPC meno galerijoje eksponuojamos parodos turi išskirtinę misiją
Reklama
Top 5 „Dreame“ dulkių siurbliai 2024
Užsisakykite 15min naujienlaiškius