Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2020 07 29 /13:27

Lietuvos lenkų rinkimų akcijos sąrašą Seimo rinkimuose ves Zbignevas Jedinskis

Lietuvos lenkų rinkimų akcija-Krikščioniškų šeimų sąjunga (LLRA-KŠS) apsisprendė, kas bus jų pirmasis numeris sąraše spalį vyksiančiuose Seimo rinkimuose. Tai Seimo narys Zbignevas Jedinskis. Tai patvirtinta partijos konferencijoje pirmadienį.
Zbignevas Jedinskis
Zbignevas Jedinskis / Žygimanto Gedvilos / BNS nuotr.

Kaip teigiama partijos tinklalapyje patalpintame pranešime spaudai, LLRA-KŠS lyderis, europarlamentaras Valdemaras Tomaševskis džiaugėsi kandidatų gausa, esą po 25-erių metų veiklos pirmą kartą yra kur kas daugiau kandidatų, negu gali tilpti į 141 asmens sąrašą – tiek partija žada jų pristatyti rinkimuose. Iš viso partijos skyriai iškėlė net daugiau nei 200 asmenų.

„Tai reiškia, kad mūsų organizacija auga, mūsų žmonės yra vis aktyvesni“, – pranešime cituojamas V.Tomaševskis.

Žygimanto Gedvilos / 15min nuotr./Č.Olševskis, V.Tomaševskis ir V.Kravčionok
Žygimanto Gedvilos / 15min nuotr./Č.Olševskis, V.Tomaševskis ir V.Kravčionok

Vienmandatėse apygardose ketinama kelti net 40 kandidatų, kol kas galutinio jų sąrašo nėra. Tik pranešama, kad Nemenčinės apygardoje parlamentarės posto vėl sieks vidaus reikalų ministrė Rita Tamašunienė, Medininkų – Česlavas Olševskis. Šalčininkuose partija kandidatą keičia ir vietoj ilgamečio Seimo nario Leonardo Talmonto čia kandidatuos vietos vicemerė Beata Petkevič.

Sąrašo lyderiu patvirtintas Z.Jedinskis, kaip teigia V.Tomaševskis, kadangi tai „labai stiprus kandidatas, turi didžiulį potencialą, yra idėjinis, iškalbus ir drąsus politikas“.

„Jis yra partijos vicepirmininkas, dvi kadencijas dirba Seime, turi labai daug patirties, yra labai daug svarbių įstatymų pateikęs“, – BNS sąrašą komentavo V.Tomaševskis.

Tarp Z.Jedinskio inicijuotų projektų partijos pirmininkas įvardijo iniciatyvą dėl bankų aktyvų apmokestinimo, gyvybės apsaugos prenatalinėje stadijoje, prisipažinusių KGB bendradarbių išviešinimo.

V.Tomaševskis taip pat teigė, kad į partijos sąrašo pirmąjį dešimtuką bus įtraukti kitų tautinių mažumų atstovai, tarp jų – dabartinė LLRA-KŠS frakcijos narė Rusų aljanso atstovė Irina Rozova.

Luko Balandžio / 15min nuotr./Irina Rozova
Luko Balandžio / 15min nuotr./Irina Rozova

Opozicija I.Rozovai dėl nuslėptų ryšių su rusų diplomatais šį pavasarį bandė inicijuoti apkaltos procesą, tačiau Seimas valdančiųjų balsais siūlymą atmetė.

Pats Z.Jedinskis pareiškė, kad tai atsakingas pasiūlymas, bet jis atsakomybės ir darbo nebijąs: „Pirmas numeris iš esmės nieko nereiškia: kiekvienas iš mūsų, ar tai asmuo iš penktos pozicijos, ar dešimtos, ar šimtosios – dirbsime taip pat.“

Žygimanto Gedvilos / 15min nuotr./Rita Tamašunienė ir Zbignevas Jedinskis
Žygimanto Gedvilos / 15min nuotr./Rita Tamašunienė ir Zbignevas Jedinskis

Taip pat Seimo narys pažadėjo, kad laimėjęs ir vėl tapęs parlamentaru toliau dirbs su partijos teikiamais įstatymų projektais, kurie esą šiuo metu valdančiųjų valia guli stalčiuose, tarp jų – dėl liustracijos ir bankų aktyvų apmokestinimo.

Galutinio kandidatų sąrašo partija kol kas nepateikė, tačiau jau aišku, kad paskui Z.Jedinskį rikiuosis susisiekimo ministras Jaroslavas Narkevičius, R.Tamašunienė, Seimo nariai Vanda Krančionok, Michalas Mackevičius. Taip pat pranešama, kad vyksta derybos su kitų tautinių mažumų ir lietuvių bendruomenėmis dėl tolesnio sąrašo užpildymo.

Z.Jedinskis yra ne kartą pagarsėjęs savo pasisakymais, jo „Facebook“ paskyroje buvo galima pamatyti ir Kremliaus propagandos argumentų Ukrainos ar kitų geopolitinių klausimų kontekste. Taip pat – jo paties įrašytų muzikos kūrinių, kuriuos jis groja gitara.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius