Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2021 01 14

Lietuvos paštas: užsienio šalims pratęsiant karantiną, galimi tarptautinių siuntų vėlavimai

Dėl COVID-19 pandemijos antrosios bangos daugelis šalių susiduria su sunkumais, kurie liečia pašto veiklą – auga saugumo reikalavimai, darbuotojų pajėgumai mažėja, o siuntų kiekiai, net ir pasibaigus didžiosioms metų šventėms, išlieka dideli. Šalims pratęsiant karantino reikalavimus, užsienio pašto operatoriai informuoja apie galimus veiklos sutrikimus bei siuntų vėlavimus.
Siuntiniai
Siuntiniai / 123RF.com nuotr.

Kasdien sulaukiama vis daugiau oficialių pranešimų iš užsienio paštų apie galimus veiklos sutrikimus – dėl didėjančio užsikrėtimų skaičiaus, bei valstybių paskelbtų pandemijos valdymo priemonių, apie besitęsiančius veiklos apribojimus ir galimus vėlavimus praneša Latvijos, Graikijos, Slovakijos, Portugalijos pašto operatoriai, ypač įtempta situacija Izraelyje bei Kanadoje – šiose šalyse ženklūs vėlavimai fiksuojami nuo pirmosios COVID-19 bangos pavasarį.

123RF.com nuotr./Siuntiniai
123RF.com nuotr./Siuntiniai

Taip pat siuntų pristatymo terminams įtakos turi ir fiksuojami dideli sutrikimai tarptautinio transporto sistemoje. Ženkliai sumažėjus skrydžių iš Vilniaus ir kitų šalių oro uostų, siuntos gabenamas žemės transportu, o tai prisideda prie ilgesnės siuntų pristatymo trukmės.

Žemiau lentelėje pateikiama informacija apie preliminarius siuntų pristatymo terminus į minėtas šalis 2020 m. gruodžio pradžioje. Taip pat pateikiami duomenys ir apie kitas populiariausias šalis, į kurias dažnai siunčia lietuviai. Atkreipiamas dėmesys, kad šie terminai gali keistis, atitinkamai pagal COVID-19 situaciją šalyje:

Lietuvos pašto informacija/Siuntų pristatymo trukmė
Lietuvos pašto informacija/Siuntų pristatymo trukmė

Lietuvos paštas primena, jog dėl sudėtingos COVID-19 situacijos, o taip pat atsižvelgiant į pasikeitusią siuntimo tvarką dėl „Brexit“, siuntų pristatymo terminas į Jungtinę Karalystę taip pat gali būti ilgesnis – gruodžio pirmoje pusėje vidutinis siuntų pristatymo terminas buvo apie 14 – 17 dienų. Atkreipiamas dėmesys, kad dėl šios situacijos gali laikinai ilgėti pristatymas į dar bent 10 kitų šalių, kaip pavyzdžiui, JAV, Australija, Kanada, į kurias siuntos keliavo per Jungtinei Karalystei priklausančius oro uostus. Šioms kryptims dabar jau parinkti alternatyvūs maršrutai. Visa svarbi informacija apie siuntimo pokyčius, susijusius su „Brexit“, galima rasti čia.

123RF.com nuotr./Suntos
123RF.com nuotr./Suntos

Detalesnę informaciją apie siuntų keliavimo laiką ir kitą aktualią informaciją, susijusią su COVID-19, pateikiama specialiame DUK čia.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius