-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2022 06 08 /17:56

Lietuvos politikė apie Dūmoje registruotą iniciatyvą: tai desperacija

Seimo Europos reikalų komiteto (ERK) vadovė konservatorė Radvilė Morkūnaitė-Mikulėnienė desperacija vadina Dūmos deputato registruotą projektą, kuriuo siūloma atšaukti Lietuvos nepriklausomybės pripažinimą 1991 metais.
Radvilė Morkūnaitė-Mikulėnienė
Radvilė Morkūnaitė-Mikulėnienė / Žygimanto Gedvilos / BNS nuotr.

„Aš manau, kad čia veikiama iš desperacijos, matyt, situacija tiek įtempta ir tiek kyla nervai tam tikriems politikams, kad imamasi tokių absurdiškų pareiškimų, jau nebe pirmą sykį. Gal jie galvoja, kad ką nors išgąsdins, bet kaip Sąjūdžio laikais buvo sakom, „Tik nereikia mūsų gąsdint“, dabar tą patį būtų galima pakartot“, – BNS trečiadienį sakė R.Morkūnaitė-Mikulėnienė.

„Jie (rusai) gali paskelbt, kad Mėnulis yra Rusija, čia jų įsivaizdavimas, ir tiek tos galios, prasmės ir esmės (tame sprendime)“, – pridūrė politikė.

Prezidentūra tokį Rusijos politiko siūlymą pavadino absurdu ir nuo platesnių komentarų susilaikė.

„Absurdo nekomentuosime“, – BNS nurodė Prezidentūros komunikacijos grupė.

Užsienio reikalų ministras Gabrielius Landsbergis vėliau trečiadienį BNS perduotame komentare teigė, kad „tik žvėrių valdoma valstybė galėjo pradėti tokį karą (Ukrainoje), kokį pradėjo Rusija“.

„Nesistebiu, kad ir politikoje elgiasi ne pagal žmonių tvarkas. O reaguoti turime atitinkamai – būti pasirengę gintis ir patys, ir drauge su partneriais, politinėmis, diplomatinėmis ar kitomis priemonėmis“, – sakė G.Landsbergis.

Tuo metu R.Morkūnaitė-Mikulėnienė taip pat pažymėjo, kad sprendimą dėl Lietuvos nepriklausomybės atkūrimo priėmė Lietuvos tauta ir ne Rusijos galioje jį atšaukti.

„Ne jie mums tą pripažinimą, nepriklausomybę suteikė, mes ją patys atkūrėme. Tie visi pasvarstymai galbūt jų vidaus rinkai taikomi, dar didesne melo lavina užpilti savo piliečius, gal toks jų tikslas“, – svarstė konservatorė.

Valdančiajai partijai „Vieningoji Rusija“ priklausantis deputatas Jevgenijus Fiodorovas Rusijos Valstybės Dūmoje registravo įstatymo projektą, kuriuo siūloma atšaukti Lietuvos nepriklausomybės pripažinimą 1991 metais.

VIDEO: Rusijoje pateiktas įstatymo projektas, pagal kurį – Lietuvos nepriklausomybė yra neteisėta

Pagal jo teikiamą pasiūlymą, Rusijos Valstybės Dūma turėtų atšaukti Sovietų Sąjungos valstybės tarybos 1991 metais rugsėjo 6 dieną priimtą nutarimą „Dėl Lietuvos Respublikos nepriklausomybės pripažinimo“.

Lietuvos Aukščiausioji Taryba-Atkuriamasis Seimas 1990 metų kovo 11 dieną priėmė nutarimą dėl nepriklausomos valstybės atkūrimo.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius