Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2014 07 29

Lietuvos sankcijų Rusijai pakete – draudimas atvykti kai kuriems politikams ir verslininkams

Lietuva yra parengusi nacionalinių sankcijų paketą Rusijai ir, jei prireiks, jos bus naudojamos, rašo „Lietuvos žinios“. Tai patvirtino Užsienio reikalų ministras Linas Linkevičius. Anot jo, pirmiausia Lietuva mąsto apie draudimą atvykti į Lietuvą Rusijos piliečiams, aktyviai palaikantiems Kremliaus politiką Ukrainos atžvilgiu.
Linas Linkevičius
Linas Linkevičius / Viganto Ovadnevo/Žmonės.lt nuotr.

Šiame sąraše, pasak ministro, yra ir politikų, ir verslininkų, ir Gynybos bei Vidaus reikalų ministerijų atstovų.

L.Linkevičius kol kas nenorėjo atskleisti, apie kokį žmonių skaičių kalbama.

At­sa­ko­mų­jų Ru­si­jos žings­nių, jei na­cio­na­li­nės sank­ci­jos bū­tų pri­tai­ky­tos, anot L.Lin­ke­vi­čiaus, ne­bi­jo­ma. Jis pa­brė­žė, kad pa­sta­ro­jo me­to Lie­tu­vos po­li­ti­ka Ry­tų kai­my­nės at­žvil­giu yra aiš­ki.

„Jei­ rei­kė­tų bai­min­tis, to­kios po­li­ti­kos aps­kri­tai ne­bū­tų. Nie­ko nau­ja ne­da­ro­me, tie­siog nuo­sek­liai lai­ko­mės tos pa­čios po­zi­ci­jos. Ne­ma­tau nie­ko nau­jo, nie­ko pa­pil­do­mo ar ag­re­sy­vaus ne­da­ro­me, ne­pro­vo­kuo­ja­me. Tie­siog tai mū­sų po­zi­ci­jos tų, ku­rie vyk­do ag­re­si­ją ir pri­ima spren­di­mus, at­žvil­giu iš­sa­ky­mas“, – aiš­ki­no mi­nis­tras.

Sei­mo vi­ce­pir­mi­nin­kas, Eu­ro­pos rei­ka­lų ko­mi­te­to (ERK) va­do­vas so­cial­de­mo­kra­tas Ge­di­mi­nas Kir­ki­las tei­gė ne­ma­tąs di­de­lio po­rei­kio im­tis ko­kių nors na­cio­na­li­nių prie­mo­nių prieš Ru­si­ją: “Ma­ny­čiau, jos bū­tų ma­žai veiks­min­gos, var­gu ar su­lauk­tu­me efek­to. Ma­no nuo­mo­ne, ge­riau­sia bū­tų veik­ti kar­tu su ES.”

Eu­ro­par­la­men­ta­ras li­be­ra­las Pe­tras Auš­tre­vi­čius įsi­ti­ki­nęs, kad bū­ti­na im­tis na­cio­na­li­nių sank­ci­jų Ru­si­jai tram­dy­ti, nes ES šiuo me­tu ne­ga­li su­si­tar­ti dėl bend­rų ir il­ga­lai­kių po­vei­kio prie­mo­nių, įvai­rių sank­ci­jų bei ri­bo­ji­mų. “Pa­vie­nių vals­ty­bių ini­cia­ty­va, jų pa­vyz­dys ga­li pa­veik­ti ir ki­tas Bend­ri­jos na­res. Jos bent jau pa­si­jus ne­pa­to­giai ir tu­rės pa­siaiš­kin­ti”, – dienraščiui sa­kė po­li­ti­kas.

Apie tai, kad Lietuva, reaguodama į įvykius Ukrainoje, rengia nacionalines sankcijas, praėjusią savaitę pranešė prezidentė Dalia Grybauskaitė. Anot jos, tokia galimybė buvo aptarta su kitomis Europos Sąjungos šalimis Bendrųjų reikalų taryboje Briuselyje.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius