Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2015 01 19

Linas Linkevičius: ES išlieka vieninga nekeisti politikos Rusijos atžvilgiu

Užsienio reikalų ministras Linas Linkevičius pirmadienį Briuselyje dalyvavo Europos Sąjungos Užsienio reikalų tarybos posėdyje, kuriame daugiausia dėmesio buvo skirta ES santykiams su Rusija bei kovai su terorizmu. Taip pat buvo aptartas klimato kaitos klausimas, pranešė Užsienio reikalų ministerija.
Linas Linkevičius
Linas Linkevičius / Juliaus Kalinsko / 15min nuotr.

Kalbėdamas dėl ES santykių su Rusija ministras L.Linkevičius pabrėžė, kad kol kas nėra sąlygų ES keisti politikos Rusijos atžvilgiu. Padėtis Rytų Ukrainoje išlieka įtempta. Minsko susitarimai yra nuolat pažeidinėjami. Separatistų valdoma teritorija plečiasi, ypač tragiška civilių gyventojų žūtis per išpuolį Volnovachos srityje, vyksta mūšiai dėl Donecko oro uosto.

„Rusijos atžvilgiu ES turi vadovautis realia situacija, o ne iliuzijomis. Negalime atsieti ES-Rusijos santykių perspektyvos klausimo nuo situacijos Ukrainoje. Iš pradžių turime pamatyti konkrečius Rusijos žingsnius sprendžiant konfliktą Ukrainoje ir tik po to galime kalbėti apie santykių normalizavimą“, – sakė ministras.

Ministras taip pat šiuo metu nemato galimybių švelninti Rusijai taikomų sankcijų. „ES vienybė  turėtų būti ta paskata, kuri priverstų Rusiją keisti politiką. ES sankcijos Rusijos atžvilgiu veikia. Turime likti nuoseklūs bei kantrūs,“ sakė ministras, pažymėjęs, kad kovo mėnesį Europos vadovai pratęs diskusijas Rusijos ir Ukrainos klausimu.

Ministrai taip pat aptarė būtinybę ES imtis veiksmų prieš propagandą, palaikydami Lietuvos ir kitų šalių (Lietuvos, Jungtinės Karalystės, Danijos ir Estijos) parengtą dokumentą dėl ES strateginės komunikacijos. Dokumente ES institucijos ir ES šalys raginamos pradėti kovą su Rusijos vykdoma propaganda.

Tarybos metu aptarti ir kovos su terorizmu klausimai, atsižvelgiant į praėjusios savaitės įvykius Prancūzijoje. Ministrai pabrėžė būtinybę stiprinti bendradarbiavimą kovos su terorizmu srityje su Artimųjų Rytų ir Šiaurės Afrikos šalimis, skubiai įgyvendinti ES kovos su terorizmu, įskaitant užsienio kovotojus, strategiją, skirti daugiau dėmesio komunikacijai ir terorizmo prevencijai.

Diskusijose dėl klimato kaitos, ministrai pabrėžė būtinybę ES dėti visas pastangas siekiant šių metų gruodį Paryžiuje vyksiančioje klimato kaitos konferencijoje pasirašyti visuotinį teisiškai įpareigojantį klimato kaitos susitarimą.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius