-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2015 03 25

Linas Linkevičius: Lietuva užsitikrino Naujosios Zelandijos ir Australijos paramą dėl stojimo į EBPO

Lietuva užsitikrino Naujosios Zelandijos ir Australijos paramą stojant į Ekonominio bendradarbiavimo ir plėtros organizaciją (EBPO), tikina Lietuvos užsienio reikalų ministras. Tai Linas Linkevičius BNS pareiškė besibaigiant oficialiam vizitui Australijoje.
Linas Linkevičius
Linas Linkevičius / Juliaus Kalinsko / 15min nuotr.

„Kas mums labai svarbu, užsitikrinom paramą abiejų šitų šalių – Australijos ir Naujosios Zelandijos – integracijoje į Ekonominio bendradarbiavimo ir plėtros organizaciją. Žadam šiemet pradėti stojimo procesą, kuris yra sudėtingas ir gali užtrukti 2-3 metus“, – BNS telefonu iš Australijos sakė L.Linkevičius.

Jis tikino, kad šios šalys yra atsargios, priimant naujus narius į EBPO, tad jų parama Lietuvai yra labai svarbi.

„Būtent iš šitų šalių svarbu gauti paramą, nes jos buvo iš tokių atsargesnių, nes jos iš kito regiono pasaulio ir galbūt nemano, kad europiečiai automatiškai turi pakliūti į organizaciją, kuri yra pasaulio ekonomikų elitas. Bet tikrai, po šito vizito galiu teigti, kad turim jų paramą ir, manau, turėsim progą ja pasinaudoti ir tas mūsų stojimo procesas turi būti sėkmingas“, – aiškino užsienio reikalų ministras.

Vasario pabaigoje Vilniuje viešėjęs EBPO Globalių ryšių direktorius Marcosas Bonturi teigė, kad organizacija palankiai vertina Lietuvos atstovų dalyvavimą EBPO komitetuose bei iniciatyvose.

Lietuva šiemet tikisi sulaukti kvietimo pradėti derybas dėl narystės EBPO. Lietuvos prezidentė Dalia Grybauskaitė sausio pabaigoje Davose vykusiame Pasaulio ekonomikos forume susitiko su EBPO generaliniu sekretoriumi Angelu Gurria.

Sprendimas dėl derybų su Lietuva pradžios turėtų būti priimtas birželį, įvertinus šalies Narystės veiksmų plano įgyvendinimą. Lietuva narystės siekia nuo 2002 metų.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius