-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2018 01 15

LLRA Vilniuje ir Maišiagaloje siūlo įamžinti žuvusio Lenkijos prezidento atminimą

Lietuvos lenkų rinkimų akcijos-Krikščioniškų šeimų sąjungos (LLRA-KŠS) atstovai Vilniuje ir Maišiagaloje siūlo įamžinti lėktuvo katastrofoje žuvusio Lenkijos prezidento Lecho Kaczynskio atminimą – jo vardu norima pavadinti aikštę ir gatvę.
Lenkijos prezidentas Lechas Kaczynskis
Lenkijos prezidentas Lechas Kaczynskis / Juliaus Kalinsko / 15min nuotr.

Vilniaus miesto ir rajono savivaldybių politikai siūlo suteikti L.Kaczynskio vardą aikštei prie Houvalto rūmų Maišiagaloje, taip pat pervadinti lenkų politiko vardu K.Sirvydo gatvės atkarpą prie centrinio pašto pastato.

LLRA-KŠS nurodo, kad L.Kaczynskis pirmą kartą lankydamasis Lietuvoje vyko į Maišiagalą , kur kartu su tuometiniu Lietuvos prezidentu Valdu Adamkumi aplankė Vilniaus krašto patriarchą kunigą prelatą Juzefą Obrembskį, artėjant jo 100–mečio jubiliejui.

Vilniaus rajono merė Marija Rekst pažymėjo, kad Vilniaus rajono savivaldybė taip pat įrengs šį faktą pažyminčią memorialinę lentą šalia J.Obremskio muziejaus.

Juliaus Kalinsko / 15min nuotr./Marija Rekst
Juliaus Kalinsko / 15min nuotr./Marija Rekst

Vilniuje L.Kaczynskio vardu gatvės atkarpą siūloma pervadinti artėjant Lietuvos ir Lenkijos valstybių atkūrimo šimtmečio renginiams, „siekiant įprasminti dviejų kaimyninių valstybių glaudžius santykius“.

1949-aisiais gimęs teisininkas L.Kaczynskis su žmona Marija žuvo 2010-aisiais per lėktuvo katastrofą Rusijoje, Smolensko apylinkėse, eidamas Lenkijos prezidento pareigas. Kartu žuvo dar beveik šimtas aukšto rango Lenkijos politikų, kariuomenės, valstybės institucijų atstovų, dvasininkų.

LLRA pažymi, kad žuvęs prezidentas buvo „didelis Lietuvos draugas ir Vilniaus krašto gerbėjas“, jis drauge su V.Adamkumi „drauge stiprino valstybių regioninę lyderystę, skatino lietuvių ir lenkų tautų tarpusavio supratimą ir bendrystę“.

Sprendimą dėl aikštės pavadinimo Vilniaus rajono tarybai siūloma priimti sausio 26-ąją, Vilniaus miesto politikams – vasario 7-ąją.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius