Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2013 02 04

Londono teismas nepanaikino Vladimiro Antonovo turto arešto

Didžiosios Britanijos teismas nepatenkino buvusio banko „Snoras“ savininko Vladimiro Antonovo, kuris stengiasi išvengti ekstradicijos į jį sukčiavimu kaltinančią Lietuvą, prašymo atšaukti sprendimą areštuoti jo turtą ir atidėti susijusią civilinę bylą.
Vladimiras Antonovas
Vladimiras Antonovas / „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.

Londono teismo teisėja Elizabeth Gloster pirmadienį taip pat atmetė V.Antonovo prašymą leisti nepateikti viso savo turto sąrašo, kuris, anot jo, taptų svarbiu įrodymu tyrėjams Lietuvoje.

Rusijos pilietis V.Antonovas ir jo verslo partneris Lietuvoje, buvęs „Snoro“ valdybos pirmininkas Raimondas Baranauskas buvo suimti Londone 2011 metų lapkritį pagal Lietuvos pareigūnų išduotą Europos arešto orderį. Įtariama, jog jie klastojo dokumentus ir sąskaitas, kad išpumpuotų į užsienį mažiausiai 1,7 mlrd. litų iš banko, kuris pagal indėlius buvo trečias didžiausias Lietuvoje.

„Snoras“ pateikė atskirą civilinį ieškinį Didžiojoje Britanijoje, siekdamas prisiteisti kompensaciją už panašaus dydžio žalą, ir užsitikrino, kad teismas areštuotų V.Antonovo turtą.

V.Antonovas, kaltinamas, kad naudojo pinigus pirkti prabangius namus, automobilius ir Jungtinės Karalystės futbolo klubą, ir tvirtina, kad jam iškeltos bylos gali būti politiškai motyvuotos dėl straipsnių, kuriuos yra paskelbę jam priklausantys laikraščiai.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius