-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2015 02 11

Loreta Graužinienė: Alytaus meras Jurgis Krasnickas turi atsistatydinti arba būti atstatydintas

Seimo pirmininkė Darbo partijos vadovė Loreta Graužinienė sako esanti nustebinta politikų reakcijos į paskelbtą Alytaus miesto mero Jurgio Krasnicko kalbą apie milijonų pasisavinimą.
Loreta Graužinienė
Loreta Graužinienė / Irmanto Gelūno / BNS nuotr.

„Tas meras jau turėtų būti atsistatydinęs arba atstatydintas, jei tekstas tas, kuris pateiktas. Man labai keista socialdemokratų reakcija, labai keista konservatorių reakcija, kad jie nereaguoja į tuos dalykus, tyli. Tai (paskelbtas įrašas – BNS) yra viešas prisipažinimas, kad vykdoma tiesioginė korupcija, kad planuojamas ar buvo įvykdytas faktas apie neteisėtą pinigų pasisavinimą“, – trečiadienį Žinių radijui sakė L.Graužinienė.

„Reakcijos iš socialdemokratų pirmininko (premjero Algirdo Butkevičiaus – BNS) tikrai negirdėjau tokios, kokią turėtų pasakyti partijos pirmininkas. Tai, kad vietinė etikos komisija nagrinėja šitą klausimą – gerbiamieji, tai centrinės partijos etikos komisijos klausimas, ir rinkimų metu turi būti žaibiškai sureaguota. Jei tai būtų padaryta Darbo partijos kurio nors mero, šiandien būtų sušaukta neeilinė sesija ir tiek kairė, tiek dešinė būtų pasmerkusi visą Darbo partiją“, – kalbėjo Seimo pirmininkė.

Internete pasklidus Alytaus merui socialdemokratui J.Krasnickui priskiriamam įrašui, klausimą aiškintis pavesta vietos socialdemokratų etikos komisijai. Šie apsvarstę situaciją klausimą spręsti perdavę atgal partijos vadovybei.

Nuotr. iš „YouTube“/Jurgis Krasnickas
Nuotr. iš „YouTube“/Jurgis Krasnickas

Įraše – kalbos apie pinigų pasisavinimą

Savaitgalį internete paskelbtame įraše girdėti, kaip vyras, vartodamas daug necenzūrinių žodžių, keikia mažą mero atlyginimą ir valstybę, kalba apie „milijonų“ pasisavinimą ir išsipirkimą iš teisėsaugos institucijų.

„Aš perpratau mechanizmus, aš manau arba sėsiu, arba užsidirbsiu bent keturis milijonus iš karto.Tai suprask mane kaip žmogų teisingai, aš linkęs sužaisti „va bank“, – girdėti įraše kalbantis vyras. Įraše girdėti nemažai necenzūrinių žodžių.

Socialdemokratas J.Krasnickas neneigė, kad įraše vietomis girdėti jo balsas, tačiau tikino, kad tai yra „iš atskirų žodžių sumontuoti sakiniai“. Alytaus meras nepaaiškino, kokiame kontekste jis pasakė minėtus žodžius.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius