Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2014 06 11

LSU garbės daktaru inauguruotas žymus Švedijos mokslininkas

Lietuvos sporto universiteto Garbės daktaro regalijos įteiktos žymiam Švedijos mokslininkui, Karolinska universiteto profesoriui Hakanui Westerbladui. LSU Senato pirmininko Alekso Stanislovaičio teigimu, šis garbingas titulas H. Westerbladui suteiktas už nuopelnus vystant sporto mokslą ir svarbius tarptautinius sporto mokslo tyrimų projektus bendradarbiaujant su Lietuvos sporto universitetu.
H.Westerblad
H.Westerblad / LSU nuotr.

 H. Westerbladas ne kartą lankėsi Unversitete, skaitė paskaitas studentams ir mokslo darbuotojams, nuolat dalyvauja bendruose moksliniuose tyrimuose ir yra parengęs ne vieną bendrą mokslinį straipsnį su LSU mokslininkais.

Mokslininkas H. Westerbladas yra garsų švedų ląstelinės raumenų fiziologijos profesorius.

„Džiaugiuosi, kad šiandien Universiteto garbės daktarų gretas papildė vienas iškiliausių Europos sporto mokslininkų. Hakano Westerblado dėka mes žengiame dar vieną žingsnį iš posovietinio mokslinio mąstymo į europinį. Dėkoju LSU garbės daktarui už bendradarbiavimą ir pagalbą siekiant mokslo tiesos“, – sakė LSU rektorius, Albertas Skurvydas.

Mokslininkas H. Westerbladas yra garsų švedų ląstelinės raumenų fiziologijos profesorius. Jo tyrimų sritis – griaučių ir širdies raumenų funkcijų pasireiškimas, sergant II tipo cukriniu diabetu, širdies nepakankamumu ir sisteminėmis uždegiminėmis ligomis. H. Westerbladas yra žurnalų „Journal of Physiology“ ir „European Journal of Applied Physiology“ vyriausiasis redaktorius.

„Bendradarbiauti su Lietuvos sporto universitetu pradėjome beveik prieš septynerius metus. Per tą laiką pavyko nuveikti daug prasmingų ir svarbių darbų. Mielai tęsiu mūsų bendradarbiavimą ir mokslinę veiklą. Tai, kad man suteiktas Garbės daktaro vardas, labai džiugina. Noriu padėkoti visiems, kurie įvertino mano veiklą“, – sakė LSU garbės daktaras prof. Hakanas Westerbladas.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius