-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2022 12 07 /14:55

M.Majauskas siekti Vilniaus mero posto apsisprendė staiga: „Sąskaitoje turiu nulį“

Parlamentaras Mykolas Majauskas sako apsisprendęs kandidatuoti į Vilniaus merus po konservatorių sprendimo pašalinti jį iš partijos, jis tikisi patekti į antrąjį turą ir susirungti su buvusiu sostinės meru Artūru Zuoku.

Komandos dar neturi

„Nusprendžiau dalyvauti rinkimuose kaip nepriklausomas, savarankiškas kandidatas (...). Pradėjau apie tai galvoti po pašalinimo iš partijos, suprasdamas, kad esu pasiruošęs veikti ir dirbti, tarnauti Lietuvos žmonėms kaip nepriklausomas Lietuvos žmonių atstovas“, – žurnalistams Seime trečiadienį sakė M.Majauskas.

Jis tikina nusprendęs taip todėl, jog mano, kad atėjo laikas žmonėms, nebijantiems imtis atsakomybės. M.Majauskas mano, kad kaip nepriklausomas kandidatas galėtų geriausiai atstovauti visų vilniečių interesams, suvienyti skirtingas bendruomenes, moderuoti skirtingų partijų interesus.

Lukas Balandis / BNS nuotr./Mykolas Majauskas
Lukas Balandis / BNS nuotr./Mykolas Majauskas

„Aš tikiuosi patekti į antrą turą, kur, tikėtina, jog galiu susitikti su ponu Zuoku. Paskutinė mūsų akistata 2016 metais baigėsi mano laimėjimu – tikiu, kad galiu tai pakartoti“, – sakė parlamentaras, turėdamas omenyje savo pergalę prieš A.Zuoką 2016-ųjų Seimo rinkimuose vienmandatėje Senamiesčio apygardoje.

Jis taip pat sakė ketinantis iki kovo 19-osios dirbti Seime.

„Tada – jau pamatysime“, – sakė jis.

M.Majauskas teigė dar neturintis nei rinkimų programos, nei komandos. Jis tikisi ir programą, ir komandą pristatyti per kelias savaites. M.Majauskas tikino jau įrodęs savo darbu Seime, kad geba dirbti „su skirtingomis bendruomenėmis“.

M.Majauskas taip pat mano, kad jo rinkimų kampanijai nereikės didelių finansų, nes liko jau nedaug laiko. „Šiuo metu sąskaitoje turiu nulį“, – teigė jis.

M.Majauskas įsitikinęs, kad, jei būtų išrinktas meru, galėtų dirbti ir be komandos miesto taryboje. „Pakeitus įstatymą meras tampa ne tik politiniu lyderiu, bet ir savivaldybės administracijos vadovu. Mano supratimu, tai labai svarbus sprendimas, kuris suteikia galimybę nepriklausomam žmogui, turinčiam patirties, gebančiam valdyti finansus, imtis šios atsakomybės“, – teigė jis.

M.Majauskas teigė matąs poreikį didelėms investicijos Vilniuje į infrastruktūrą, kultūrą, sveikatos ir švietimo paslaugų prieinamumą.

Lukas Balandis / BNS nuotr./Mykolas Majauskas
Lukas Balandis / BNS nuotr./Mykolas Majauskas

Pirštinės niekam nemeta

Paklaustas, ar šis jo sprendimas nėra kerštas konservatorių kandidatui į Vilniaus merus, vicemerui Valdui Benkunskui, kurio vadovaujamas partijos Priežiūros komitetas nusprendė pašalinti jį iš partijos, M.Majauskas sakė: „Kviečiu visus labai ramiai žiūrėti į šią situaciją be pykčio. Aš tikiu, kad būtent nepriklausomas, savarankiškas žmogus gali geriausiai atstovauti vilniečių interesams“.

Jis tikino nekursiantis savo, kaip konservatorių kandidatui į merus V.Benkunskui, įvaizdžio.

„Aš nemetu niekam pirštinės, aš su niekuo nekovoju“, – pridūrė jis.

M.Majauskas teigė šį sprendimą priėmęs pats, jo su niekuo nederinęs, taip pat apie tai nekalbėjęs ir su prezidentūra.

Seime dirbs ne opozicijoje

Konservatoriams ketinant jį pašalinti iš frakcijos, M.Majauskas sako sieksiantis šio sprendimo „bendru sutarimu“ ir toliau dirbsiantis mišrioje Seimo narių grupėje. Tokios grupėje Seime šiuo metu nėra, vienintelis jokiai frakcijai nepriklausantis parlamentaras yra Mindaugas Puidokas.

Tačiau buvęs konservatorius pabrėžė nedirbsiantis opozicijoje, dirbsiantis mažumoje.

M.Majauskas praėjusią savaitę buvo pašalintas iš Tėvynės sąjungos-Lietuvos krikščionių demokratų partijos, nes palaikė su Vyriausybe nederintą siūlymą visiems 2023-iesiems pratęsti pridėtinės vertės mokesčio lengvatą maitinimo sektoriui.

Lukas Balandis / BNS nuotr./Mykolas Majauskas
Lukas Balandis / BNS nuotr./Mykolas Majauskas

Politikas antradienį pranešė, jog traukiasi iš Seimo Biudžeto ir finansų komiteto pirmininko pareigų.

Laisvės partija į merus kelia parlamentarą Tomą Vytautą Raskevičių, konservatoriai – dabartinį vicemerą Valdą Benkunską, socialdemokratai – parlamentarę Rasą Budbergytę, Demokratų sąjunga „Vardan Lietuvos“ – parlamentarą Luką Savicką, Lietuvos valstiečių ir žaliųjų sąjunga – europarlamentarą Stasį Jakeliūną, partija „Laisvė ir teisingumas“ – buvusį sostinės merą Artūrą Zuoką, Lietuvos regionų partija – buvusį kariuomenės vadą Valdą Tutkų.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius