Iki -60% prenumeratai. Išskirtinis gegužės pasiūlymas.
Išbandyti

Mažeikių ligoninėje – nusikaltimų kvapas: įtartini viešieji pirkimai, direktorius mokėjo sau priedus

Mažeikių rajono savivaldybė praneša, kad Regioninėje Mažeikių ligoninėje atlikus tyrimą rasta daug pažeidimų, dėl kurių bus kreiptasi ir į Specialiųjų tyrimų, ir į Viešųjų pirkimų tarnybas, ir į Darbo inspekciją.
Sigitas Kaktys
Sigitas Kaktys / Alvydo Januševičiaus / 15min nuotr.

Vasario 22 d., ketvirtadienį, Regioninės Mažeikių ligoninės dalininkai – Mažeikių rajono savivaldybės (toliau – Savivaldybė) ir Sveikatos apsaugos ministerijos (toliau – SAM) atstovai – priėmė sprendimus dėl šioje gydymo įstaigoje atlikto tyrimo. Bus kreiptasi į Lietuvos Respublikos specialiųjų tyrimų bei Viešųjų pirkimų tarnybas, Valstybinę darbo inspekciją (toliau – VDI). Nuspręsta sudaryti komisiją, tirsiančią ligoninės vadovo priimtų sprendimų teisėtumą. Taip pat patvirtintas ligoninės veikloje nustatytų formalių trūkumų pašalinimo planas.

Regioninei Mažeikių ligoninei vadovauja Sigitas Kaktys.

Mažeikių rajono savivaldybės nuotr./Mažeikių ligoninė
Mažeikių rajono savivaldybės nuotr./Mažeikių ligoninė

Savivaldybės Kontrolės ir audito tarnyba Regioninėje Mažeikių ligoninėje atliko tyrimą dėl šioje gydymo įstaigoje galimo fiktyvaus darbuotojų įdarbinimo, atlyginimų paskaičiavimo, priedų skyrimo bei panaikinimo pagrįstumo, viešųjų pirkimų (ypatingai mažos vertės) procedūrų vykdymo teisėtumo ir pagrįstumo. Išvados pateiktos dalininkams bei ligoninei. Įvertinus pateiktą tyrimo medžiagą priimti sprendimai.

Įtartini viešieji pirkimai

Savivaldybės merė Rūta Matulaitienė įgaliota kreiptis į Lietuvos Respublikos specialiųjų tyrimų bei Viešųjų pirkimų tarnybas dėl gydymo įstaigos vykdytų viešųjų pirkimų – ar turi nusikalstamos veikos požymių ir ar buvo vykdomi neskaidriai, nesilaikant įstatymų, teisės aktų.

SAM dalininko teisėmis kreipsis į VDI, kad dalininkams būtų pateikti susipažinti bei įvertinti visi dokumentai dėl VDI Regioninėje Mažeikių ligoninėje atliko neplaninio patikrinimo.

Direktorius sau mokėjo priedus

Savivaldybės mero potvarkiu bus sudaryta komisija, susidedanti iš dviejų Savivaldybės mero ir dviejų sveikatos apsaugos ministro deleguotų atstovų. Ji tirs, ar Mažeikių ligoninės direktorius S.Kaktys nepažeidė Viešųjų ir privačių interesų derinimo įstatymo nuostatų, kai priėmė sprendimus, kuriuose pats sau nurodė išmokėti lėšas už rezidentų praktinius mokymus, pasiskyrė vienkartines pinigines išmokas bei priemokas prie atlyginimo. Komisija išvadas dalininkams turės pateikti per 30 dienų nuo komisijos sudarymo.

Regioninė Mažeikių ligoninė iki balandžio 29 d. įpareigota pašalinti jos veikloje nustatytus formalius trūkumus pagal patvirtintą ligoninės veikloje nustatytų trūkumų pašalinimo planą.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Benediktas Vanagas: stipriai išprakaitavus geriant vien vandenį kenčia kūno produktyvumas – trūksta energijos, sunku susikoncentruoti, darai klaidas
Reklama
Nauja automatika ir robotai leis „VLI Timber“ auginti gamybą daugiau kaip 40 proc.
Reklama
Mitai stabdo pasiryžti? Specialistė paneigė pagrindinius investavimo mitus
Reklama
LPC meno galerijoje eksponuojamos parodos turi išskirtinę misiją
Užsisakykite 15min naujienlaiškius