-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2017 11 16 /15:32

Medikai K.Pūką iš gydytojų komisijos posėdžio išgabeno į ligoninę, parlamentaras gali netekti dienos ligos išmokos

Greitosios medicinos pagalbos (GMP) medikai ketvirtadienį iš gydytojų konsultacinės komisijos posėdžio išsivežė dėl seksualinio priekabiavimo įtariamą Seimo narį Kęstutį Pūką. Speciali komisija aiškinosi, kaip parlamentaras stengiasi pasveikti ir kokia jo sveikatos būklė.
Kęstutis Pūkas
Kęstutis Pūkas / Juliaus Kalinsko / 15min nuotr.

Sprendimas dėl laikinojo K.Pūko nedarbingumo nebuvo priimtas

K.Pūką į greitosios pagalbos automobilį iš Kaune esančios klinikos „Signata“ palydėjo du GMP darbuotojai, iš įvykio vietos pranešė naujienų agentūros BNS žurnalistė.

Parlamentaras situacijos nekomentavo. Tuo tarpu klinikos vadovė Daiva Buikienė atsisakė atskleisti, kokia yra Seimo nario sveikatos būklė ir kada jis galės grįžti į darbą.

„Tai yra konfidenciali informacija apie paciento sveikatą ir, deja, šiandien ji yra neteikiama, nes pacientas griežtai atsisakė informacijos teikimo“, – žurnalistams sakė gydytoja.

Gydytojų konsultacinės komisijos posėdžio metu K.Pūkas buvo išvežtas į ligoninę.

Ji teigė, kad greitąją K.Pūkui iškvietė jo sveikatą tyrusi speciali „Sodros“ ir medikų komisija, tačiau situacijos nedetalizavo.

„Gydytojų konsultacinės komisijos posėdžio metu K.Pūkas buvo išvežtas į ligoninę, todėl sprendimas dėl jo laikinojo nedarbingumo nebuvo priimtas. Toliau dėl K.Pūko laikinojo nedarbingumo spręs gydymo įstaigos medikai“, – pranešime žiniasklaidai teigia „Sodra“.

„Sodra“ teigia gavusi paaiškinimą dėl lapkričio 9 dienos, kai K.Pūkas buvo užfiksuotas sodybos statybvietėje.

„Įvertinę pateiktą paaiškinimą spręsime, ar tai buvo elgesio nedarbingumo metu taisyklių pažeidimas, ir priimsime sprendimą dėl ligos išmokos mokėjimo už tą dieną“, – teigia „Sodros“ direktoriaus pavaduotojas Ježy Miskis.

Juliaus Kalinsko / 15min nuotr./Kęstutis Pūkas
Juliaus Kalinsko / 15min nuotr./Kęstutis Pūkas

K.Pūkas: jaučiuosi labai blogai

K.Pūko sveikatos patikra vyksta, parlamentinei komisijai dėl neliečiamybės panaikinimo niekaip nepavykstant prisikviesti Seimo nario į posėdžius. K.Pūkui nedalyvaujant Konstituciniame Teisme buvo atverta ir jo apkaltos byla.

„Signata“ ketvirtadienį patvirtino, jog Seimo nariui šeimos gydytojos išduota medicininė pažyma neatitinka reikalavimų, tačiau nedarbingumo pažymėjimas buvo išduotas pagrįstai. Pažymą neterminuotam laikui išrašiusi gydytoja nušalinta nuo pareigų.

Į „Sodros“ atstovų ir medikų komisijos posėdį atvykęs K.Pūkas žurnalistams nekomentavo nei savo diagnozės, nei kada rengiasi grįžti į darbą, tačiau tikino, kad pasveikęs grįš dirbti tą pačią dieną. Jis nekomentavo ir informacijos, kad galėjo būti nedarbingumo metu užfiksuotas dirbantis sodyboje.

„Labai blogai“, – paklaustas, kaip jaučiasi, sakė Seimo narys.

„Aš nesu gydytojas, aš blogai jaučiuosi, baikite mane terorizuoti“, – paklaustas, kiek laiko sirgs, teigė K.Pūkas.

Parlamentaras tvirtino, kad medikai jam nesakė, kiek laiko užtruks gydymas.

Prokuratūra ikiteisminiame tyrime nagrinėja keturių nukentėjusiųjų liudijimus dėl galimo K. Pūko seksualinio priekabiavimo ir nori pateikti jam įtarimus.

K.Pūkas į Seimą buvo išrinktas pagal partijos „Tvarka ir teisingumas“ sąrašą daugiamandatėje apygardoje. K.Pūkas teigia, kad su juo susidorojo politiniai oponentai, nes jis yra „nesisteminis politikas“.

Trečiadienį Seimo laikinoji komisija, turinti pateikti išvadą dėl Seimo nario Kęstučio Pūko imuniteto panaikinimo, išsiskirstė nieko nenusprendusi, nes parlamentaras pateikė pažymą apie nedarbingumą. Tačiau ši pažyma komisijos nariams sukėlė įtarimų, nutarta kreiptis į „Sodrą“ ir į teisėsaugą dėl jo legitimumo.

Posėdžio išvakarėse komisija gavo K.Pūko prašymą atidėti posėdį, nes jis negali atvykti, bei sulaukė šeimos ir odontologijos klinikos „Signata“ gydytojos Aistės Stasiulevičienės išduotos pažymos, jog parlamentaras nuo lapkričio 9 dienos yra gydomas ir nedarbingas.

Komisijos narius ši pažyma nustebino, nes joje nenurodyta nedarbingumo pabaiga. Toje vietoje padėti du brūkšneliai.

Generalinis prokuroras Evaldas Pašilis birželio pabaigoje kreipėsi į Seimą su prašymu panaikinti K.Pūko teisinę neliečiamybę. Laikinajai tyrimo komisijai, turinčiai pateikti Seimui rekomendaciją dėl prokuroro prašymo, nepavyksta K.Pūko prisikviesti į posėdį. Jis vis pateikia medicininę pažymą apie nedarbingumą.

Pagal Konstituciją, Seimo narys negali būti patraukiamas baudžiamojon atsakomybėn ar kitaip suvaržoma jo laisvė be Seimo sutikimo.

Prokuratūros duomenimis, keturių nukentėjusiųjų liudijimai ir per ikiteisminį tyrimą gauti duomenys leidžia pagrįstai manyti, jog šių metų sausio-vasario mėnesiais K.Pūkas galėjo seksualiai priekabiauti prie pagal tarnybą priklausomų ir kitaip priklausomų asmenų.

Seime taip pat pradėtas apkaltos procesas K.Pūkui. Konstitucinis Teismas šią bylą tikisi atverti ketvirtadienį.

K.Pūkas taip pat prašo išleisti jį tėvystės atostogų. Nors Seimo vadovai teigia šio prašymo netenkinsiantys, K.Pūkas atkerta, kad jie neturi tam teisės.

„Jeigu mano vaikai blogi, o jų geri, mano vaikus reikia dabar atiduoti į vaikų namus, taip išeina“, – svarstė parlamentaras.

Dešimto vaiko neseniai susilaukęs parlamentaras tikino, kad tėvystės atostogas ėmė ir augindamas ankstesnius vaikus.

K.Pūkas į Seimą buvo išrinktas pagal partijos „Tvarka ir teisingumas“ sąrašą daugiamandatėje apygardoje. K.Pūkas teigia, kad su juo susidorojo politiniai oponentai, nes jis yra „nesisteminis politikas“.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius