-50% metinei prenumeratai. Velykų dovana!
Prenumeruoti
2020 09 27 /21:18

Meras: Raseinių rajone laikomasi dėl viruso taikomų sugriežtinimų

Vienu iš karštųjų koronaviruso taškų tapęs Raseinių rajonas savaitgalį taiko griežtesnes kaukių dėvėjimo, sambūrių ir saviizoliacijos taisykles. Meras Andrius Bautronis teigia gavęs policijos patikinimą, jog gyventojai drausmingi.
Memorialo Lietuvos partizanams Kryžkalnyje atidengimo iškilmės
Memorialo Lietuvos partizanams Kryžkalnyje atidengimo iškilmės / A.Bautronio feisbuko nuotr.

„Esantys bent jau saviizoliacijoje, kuriuos tikrino, laikosi saviizoliacijos, pastebima bent jau šioks toks mažesnis judėjimas ir būriavimasis pačiame mieste (...) Mane patikino, kad nieko nenubaudė, tai, ką jie stebėjo, tikrai nebuvo pažeidimų“, – sekmadienio popietę LRT radijui sakė A. Bautronis.

Kauno apskrityje, Raseinių rajone esančių Blinstrubiškių socialinės globos namų direktorė Rasa Šebelskienė sako, kad situacija įstaigoje „pakankamai stabili“.

„Turime sergančius šešis darbuotojus ir turime 10 sergančių globos namų gyventojų. O darbuotojai yra tikrinami kiekvieną savaitę. Jeigu ne darbuotojų profilaktinis patikrinimas, tai turbūt nė vienas nebūtume žinoję, kad išvis serga kažkas šita liga, todėl kad tiek gyventojai, tiek darbuotojai serga visiškai besimptome forma“, – radijui sakė ji.

„Jeigu dviem gyventojams iš vakaro dar šiek tiek buvo pakilusi temperatūra, tai po to jos (aukštos temperatūros – BNS) jau visiškai nebebuvo ir šiandien praktiškai neturime nė vieno karščiuojančio gyventojo“, – pridūrė direktorė.

Raseinių rajono savivaldybė penktadienį savaitei atidėjo planus kreiptis į Vyriausybę dėl karantino, tačiau nuo šeštadienio sugriežtino kaukių dėvėjimą visose viešose vietose, rekomendavo mažiausiai dviem savaitėms atšaukti visas keliones į kitus rajonus, vengti bet kokių susibūrimų.

Savivaldybė pabrėžia, kad kaukių dėvėjimas rajono viešose erdvėse – ir atvirose, ir uždarose – yra ne rekomendacinio, bet privalomo pobūdžio, iki bus priimti nauji sprendimai.

Meras šeštadienį BNS sakė, kad savivaldybė tikisi, jog priemonės duos rezultatų, o tolesni sprendimai turėtų būti priimti pirmadienį, įvertinus situaciją.

„Viskas dabar susidėlios pirmadienį, kuomet renkasi Ekstremalių situacijų komisija ir turime pažiūrėti, kokia bus tendencija po dabartinių mūsų veiksmų“, – kalbėjo A.Bautronis.

Nacionalinis visuomenės sveikatos centras (NVSC) sekmadienį skelbia, kad iš 90 naujų per pastarąją parą nustatytų užsikrėtimo koronavirusu atvejų šalyje pusė (46) yra registruoti židiniuose. 37 atvejai fiksuoti vien Kauno apskrityje, kur taip pat nustatytos ir dvi mirtys nuo infekcijos.

Koronavirusinė infekcija buvo patvirtinta dar septyniems asmenims, susijusiems su Blinstrubiškių socialinės globos namais.

NVSC informuoja, kad Lietuvoje iš viso patvirtinti 4385 COVID-19 ligos atvejai, tebeserga 1948 asmenys, 2327 – pasveiko. Nuo koronaviruso šalyje iš viso mirė 91 žmogus.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius