-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2022 03 31

„Metų prokuroro“ titulai – U.Rinkevičienei ir G.Skersinskytei

Konkurso „Metų prokuroras“ nugalėtojomis tapo prokurorės Ugnė Rinkevičienė ir Gina Skersinskytė, ketvirtadienį pranešė Generalinė prokuratūra.
Teismai
Teismai / 123RF.com nuotr.

„Apygardos prokuratūrų metų prokuroro“ nominacijoje laimėjusi U.Rinkevičienė viešąjį interesą gynė byloje, susijusioje su neteisėtu valstybinės žemės Vilniaus stoties rajone naudojimu nuomos teisiniais pagrindais.

Vilniaus apygardos teisme sudarius taikos sutartį, Lietuvai buvo sumokėta virš 1,5 mln. eurų dydžio suma už perleidžiamą žemės sklypo dalį.

Pernai U.Rinkevičienė, gindama viešąjį interesą, teismui pateikė ieškinį dėl Vilniaus senamiestyje, įrašytame į UNESCO Pasaulio paveldo sąrašą, atliktų neteisėtų statybos darbų kultūros paveldo objekte, esančiame adresu Pilies gatvė 10.

Prokuratūra siekė, kad būtų pašalinti neteisėtos statybos padariniai, kur įtariama, klastojant kadastrinių matavimų duomenis ir kitus administracinius aktus, pastato kiemas buvo uždengtas stikliniu stogu, paverčiant jį priestatu ir taip užvaldant valstybei priklausančią žemę, sužalojant kultūros paveldo teritoriją ir patį kultūros paveldo objektą.

Tuo metu „Apylinkių prokuratūrų metų prokuroru“ tapusi G.Skersinskytė įvertinta už nepaprastai kruopštų darbą vienoje garsiausių pastarųjų metų byloje – atskleidžiant galimai sistemingą „Grigeo Klaipėda“ neišvalytų nuotekų išleidimą į Kuršių marias ir Klaipėdos sąsiaurį.

Prokurorė vadovavo tyrimo grupei, pati atliko didžiąją dalį ikiteisminio tyrimo veiksmų.

G.Skersinskytės lyderystė tyrime, jos asmeninės savybės lėmė, jog pavyko atskleisti „Grigeo Klaipėda“, įtariama, neteisėtą veiklą nuo 2012 iki 2020 metų, nustatyti ir kiekvienais metais į aplinką išleistų teršalų kiekius, chemines sudėtis, apskaičiuoti gamtai padarytą žalą, teigiama pranešime.

Prokurorų nutarimais šiame ikiteisminiame tyrime buvo laikina apribota įtariamo juridinio asmens „Grigeo Klaipėda“ bei 14 įtariamų fizinių asmenų nuosavybės teisės į daugiau nei 30 mln. eurų turtą.

Praėjusių metų pabaigoje ši byla buvo perduota nagrinėti teismui.

Prokurorė savo įžvalgomis ir patirtimi dalinasi su Aplinkos ministerijos specialistais, dalyvavo rengiant aplinkosaugos teisės aktų pakeitimus, kuriais buvo sugriežtinta įmonių kontrolė aplinkosaugos srityje.

Konkursas „Metų prokuroras“ organizuotas jau aštuntą kartą.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius