-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2019 02 01

Mindaugo Puidoko veiksmus tarptautinio įvaikinimo istorijoje vertins Generalinė prokuratūra

„Seimo narys Mindaugas Puidokas savo neteisėtai atliktais veiksmais paviešino mergaitės duomenis be mūsų, kaip įstatyminio vaiko globėjo, ir paties vaiko sutikimo, taip pakenkdamas mergaitės interesams bei asmeniniam gyvenimui“, – motyvus, kodėl kreipėsi į Generalinę prokuratūrą, 15min paaiškino Kauno miesto savivaldybės vaikų globos namų direktorės pavaduotojas Gintaras Bagdžiūnas.
Mindaugas Puidokas
Mindaugas Puidokas / Josvydo Elinsko / 15min nuotr.

Skundą į Generalinę prokuratūrą įstaiga išsiuntė ketvirtadienį.

„Šiuo skundu siekiame Seimo nario Mindaugo Puidoko atsakomybės prisiėmimo už savo neteisėtai atliktus veiksmus. Taip siekiame apginti mergaitės teises ir užtikrinti geriausius vaiko interesus”, – kalbėjo G.Bagdžiūnas.

Be to, globos namai jau yra parengę apeliacinį skundą ir išsiuntę jį Lietuvos apeliaciniam teismui.

Globos namai skundžia Vilniaus apygardos teismo sprendimą netenkinti sutuoktinių poros iš Naujosios Zelandijos prašymo leisti įvaikinti devynmetę mergaitę, globos namuose gyvenančią nuo 2009 metų. Tokį sprendimą teismas priėmė sausio 16 dieną.

G.Bagdžiūnas įsitikinęs, kad teismo sprendimas neatitinka mergaitės interesų, mat procedūriniai dalykai buvo iškelti aukščiau vaiko valios.

Parlamentaro, partijos nario M.Puidoko laikyseną mergaitės tarptautinio įvaikinimo istorijoje kritiškai vertina ir „valstiečių“ lyderis Ramūnas Karbauskis: „Jis suvaidino labai negražų vaidmenį – buvo kišamasi į teismų darbą.”

Seimo narys M.Puidokas neslėpė siekiantis, kad mergaitė liktų Lietuvoje. Socialinės apsaugos ir darbo ministras Linas Kukuraitis viešai išplatintame plačiame pasisakyme M.Puidoką apkaltino visuomenės kiršinimu dėl politinių tikslų.

„Demokratinėje visuomenėje visi užduodami klausimai yra reikalingi – ar jie būtų apie pensijų kaupimą, paslaugas šeimoms, vaiko teisių apsaugą, ar apie tarptautinį įvaikinimą. Deja, tai, kuo užsiima Seimo narys M.Puidokas, viešindamas devynmetės mergaitės duomenis ir darydamas spaudimą teismui, nėra panašu į klausimų kėlimą ir bandymą išsiaiškinti tiesą. Tai labiau panašu į visuomenės kiršinimą vardan savo politinių tikslų – rinkimų į Europos Parlamentą, kurie vyks šių metų gegužę”, – samprotavo ministras.

L.Kukuraitis pažymėjo, kad M.Puidokas galimai peržengė įstatymų ribas, kai prie portalo alkas.lt paviešinto parlamentaro kreipimosi buvo pridėtas ir mergaitės brolio atsiųstas raštas, kuriame atskleidžiama mažametės tapatybė.

Be to, politikas Seime suorganizavo spaudos konferenciją, kurioje buvo pakviestas dalyvauti iš Anglijos grįžęs mergaitės brolis, staiga panoręs tapti jos globėju.

15min susisiekė su M.Puidoku, bet politikas situacijos nekomentavo.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius