-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2019 04 25

Ministras: ekstremalios situacijos dėl sausros skelbti nėra poreikio

Kol kas ekstremalios situacijos dėl sausros ar gaisringumo skelbti neplanuojama, teigia vidaus reikalų ministras Eimutis Misiūnas. Lietuvoje gausiau nelyja daugiau nei pusę mėnesio.
Ugniagesiai gesina miško gaisrą
Ugniagesys gesina miško gaisrą / Vidmanto Balkūno / 15min nuotr.

„Ekstremalios situacijos skelbti dėl sausros ar gaisringumo dar tikrai nėra poreikio – mes apie tai irgi kalbamės su ugniagesiais ir su kitų tarnybų atstovais. Jeigu bus tokios grėsmės, mes tai ir padarysime, bet šiai dienai situacija kontroliuojama“, – ketvirtadienį Vyriausybės pusvalandžio metu Seime dėstė ministras.

Jis taip pat teigė sulaukęs žinių apie tai, kad trečiadienį Baltarusijoje, netoli Raigardo pasienio kontrolės punkto kilęs miško gaisras atsinaujino.

Josvydo Elinsko / 15min nuotr./Eimutis Misiūnas
Josvydo Elinsko / 15min nuotr./Eimutis Misiūnas

„Gavau žinutę, kad apie 11 val. Baltarusijoje gaisras atsinaujino. Mūsų pajėgos Lietuvos teritorijoje yra budrios, situaciją stebi, imasi prevencinių priemonių, nes kaip žinote, tiek Lietuvos siena, tiek ir Baltarusijos pasienį skiria ruožas, kuriame nėra miško, ir ten galima imtis tam tikrų prevencinių priemonių“, – teigė E.Misiūnas.

Trečiadienį apie 21 val. vakaro Baltarusijos pareigūnai Lietuvos pasieniečiams pranešė, kad iš jų šalies teritorijos link Raigardo punkto Lietuvoje artėjęs didelis miško gaisras buvo lokalizuotas.

Dėl drėgmės stokos Lietuvoje ugniagesiams tenka kovoti su miškų gaisrais - Mažeikių rajone trečiadienį degė 30 hektarų Jonaičių miško. Priešgaisrinės apsaugos ir gelbėjimo departamento duomenimis, iš viso trečiadienį visoje šalyje išdegė beveik 84 ha atvirų teritorijų.

Tądien vienas 15min skaitytojas netoli Klaipėdos pranešė patekęs į smėlio audrą.

VIDEO: Prie Klaipėdos žmonės pastebėjo keistą gamtos reiškinį – vaizdas panašus į smėlio audrą

Lietuvos hidrometeorologijos tarnybos Tyrimų ir plėtros skyriaus patarėjas Donatas Valiukas 15min papasakojo, kad tokį vaizdą sukelė vėjo pakeltos išdžiūvusios žemės dulkės.

„Sausas oras, kritulių trūkumas, besitęsiantis daugiau nei pusę mėnesio. Taip pat yra išdžiuvęs paviršinis sluoksnis tiek dirvožemių, tiek žvyrkelių, tiek laukų, na visur, kur nepadengta augmenija. O vėjas pakelia savaime dulkes nuo paviršinio pliko sluoksnio, todėl susidaro toks audros įspūdis“, – komentavo jis.

Nors balandis yra vienas iš sausesnių metų mėnesių, tačiau šįmet, kaip pasakojo D.Valiukas, nepaisant pakrapnojimų per Velykas, ryškiai stinga drėgnesnių orų.

Jis tikino, kad kritulių trūksta nuo kovo pabaigos.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius