Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2010 01 28

Mitingą surengę Kauno 2-osios ligoninės medikai pasiekė nedidelę pergalę (nuotraukos)

Ketvirtadienį ryte į Kauno miesto savivaldybę, kur vyko miesto tarybos posėdis, atėjusius Kauno politikus pasitiko daugiau nei 200 medikų. Prie savivaldybės pastato net ir siaučiant pūgai gausiai susirinkę Kauno 2-osios klinikinės ligoninės darbuotojai siekė sustabdyti Kauno politikų planus prijungti šią ligoninę prie Kauno Raudonojo Kryžiaus ligoninės (KRKL).
Mitingo dalyviai
Mitingo dalyviai / Eriko Ovčarenko / BNS nuotr.

„Toks ligoninių sujungimas, kokį planuoja tarybos nariai, yra nusikaltimas. Jungiant lygiavertes įstaigas (o tokios ir yra KRKL ir 2-oji ligoninė) turi būti atlikta medicininė ir ekonominė ligonių srauto, medikų darbo krūvio analizė. Nieko panašaus nėra padaryta. Tik politiniai interesai“, – pabrėžė viena iš mitingo dalyvių, Kauno 2-osios ligoninės administratorė terapijai ir chirurgijai Gražina Žiedelienė.

Eriko Ovčarenko/15min.lt nuotr./Mitingo dalyviai
Eriko Ovčarenko/15min.lt nuotr./Mitingo dalyviai

Šis mitingas – jau antrasis, kurį prie laikinosios sostinės savivaldybės dėl tos pačios priežasties surengė Kauno 2-osios klinikinės ligoninės personalas. Tačiau po pirmojo jų argumentai liko neišklausyti. Šįkart sprendimo priėmimas taip pat atidėtas tik kuriam laikui.

Prieš Kauno miesto savivaldybės tarybos posėdį į politikus kreipdamasis atostogaujantis Kauno meras Andrius Kupčinskas pasiūlė neskubėti ir kuriam laikui atidėti ligoninių sujungimo klausimą. Dėl jo tarybos nariai turėjo apsispręsti ketvirtadienį. Mero teigimu, sprendimą bus galima priimti, kai bus įvertintos visos ligoninių sujungimo aplinkybės, atlikti visi skaičiavimai.

Miesto vadovo pasiūlymui tarybos nariai pritarė ir vienbalsiai nusprendė klausimo svarstymą atidėti. Nutarta palaukti, kol ligoninių sujungimą inicijuojančio Vyriausybės nutarimo teisėtumas bus išaiškintas Konstitucinio Teismo. Tai padaryti ketinama artimiausiu metu.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius