-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2021 03 21 /18:45

Mitinge apie T.V.Raskevičių sakyta, kad „tokius reikėtų šaudyti“, A.Armonaitė ketina kreiptis į Generalinę prokuratūrą

Sekmadienį feisbuke pradėjo sklisti diena anksčiau sostinėje vykusio renginio vaizdo ištrauka, kurioje dėmesys nukeiptas į Seimo narį Tomą Vytautą Raskevičių. Vaizdo įraše sakoma, kad „tokius reikėtų šaudyti“. Dėl protesto akcijoje išsakytų žodžių Laisvės partijos lyderė ketina kreiptis į Generalinę prokuratūrą.
Tomas Vytautas Raskevičius
Tomas Vytautas Raskevičius / Žygimanto Gedvilos / BNS nuotr.

Vaizdo įrašu feisbuke pasidalijo grupė „LGBT friendly Vilnius“. Įraše matoma, kaip visuomenininke pristatyta Vitolda Račkova perskaito Celofanu vadinamo žmogaus žodžius: „Labai prašau perskaityti šituos mano žodžius: Raskevičius yra absoliutus kolorado vabalas, kuris gaus finansavimą savo partijai iš Lietuvos valstybės biudžeto. Jis yra antivalstybininkas. Tokius reikėtų šaudyti, šiaip jau, bent po vieną į metus. A.Kandrotas.“

Antanas Kandrotas, vadinamas Celofanu, yra kaunietis, nesėkmingai bandęs patekt į Seimą su Lietuvos gynėjų sąjunga. Leidinys „Kauno diena“ yra skelbęs, kad jis buvo teisiamas dėl finansinių nusikaltimų.

Šie A.Kandroto žodžiai nuskambėjo šeštadienį, kai sostinės Vinco Kudirkos aikštėje vyko protesto akcija „Susivienijimas už laisvę!“.

Juos perskaičiusi V.Račkova akcentavo, kad institucijos, jei susidomės išsakytomis mintimis, turėtų kreiptis ne į ją, nes ji tik perskaičiusi renginyje negalėjusio dalyvauti asmens žodžius.

Pats T.A.Raskevičius į vaizdo įraše skambančius žodžius reagavo trumpu įrašu feisbuke: „O egzekucijos būdą leis pasirinkti!?“

Kreipsis į Generalinę prokuratūrą

Ekonomikos ir inovacijų ministrė, Laisvės partijos lyderė Aušrinė Armonaitė feisbuke paskelbė, kad dėl išsakytų žodžių ketina kreiptis į Generalinę prokuratūrą.

„Rytoj kreipsiuosi į Generalinę prokuratūrą, dėl savaitgalį įvykusio mitingo, kuriame skambėjo raginimai – tiesiog baisu net ir parašyti – sušaudyti mano kolegą Tomą V.Raskevičių ir „tokius, kaip jis, bent po vieną į metus“, – sakė ministrė.

Rytoj kreipsiuosi į Generalinę prokuratūrą, dėl savaitgalį įvykusio mitingo, kuriame skambėjo raginimai - tiesiog baisu...

Posted by Aušrinė Armonaitė on 2021 m. kovo 21 d., sekmadienis

Anksčiau Arūnas Valinskas panašiai atsiliepė apie politiką Valdemarą Tomaševskį.

Jis praėjusių metų spalio 14 d. delfi.lt laidoje sakė: „Tomaševskis yra absoliutus kolorado vabalas, kuris gaudamas finansavimą savo partijai iš Lietuvos valstybės biudžeto jis yra antivalstybininkas. Tokius reikėtų šaudyt šiaip jau. Po vieną į metus. Pradėt nuo jo.“

Po šio pasisakymo kilo skandalas, šiuos žodžius pasmerkė net prezidentas, o prokuratūra pradėjo ikiteisminį tyrimą dėl neapykantos kurstymo pagal Baudžiamojo kodekso 170 str.

Tačiau Vilniaus apylinkės prokuratūros prokurorė, įvertinusi gautus duomenis, nusprendė nutraukti tyrimą, nes šiame pasisakyme nusikaltimo požymių neįžvelgė.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius