Iki -60% prenumeratai. Išskirtinis gegužės pasiūlymas.
Išbandyti
2009 02 18

Mokesčių inspekcijos darbuotojams – nerimas dėl atlyginimų

Prisistatyti nepanoręs Vilniaus apskrities mokesčių inspekcijos (AVMI) darbuotojas naujienų portalą15min.lt informavo, kad darbuotojai buvo perspėti, jog balandžio – rugsėjo mėnesio atlyginimai ir pinigai kasmetinėms atostogoms apmokėti gali vėluoti arba būti išvis neišmokėti.
Valstybinė mokesčių inspekcija
Valstybinė mokesčių inspekcija / Sauliaus Žiūros/BFL nuotr.

AVMI atstovė spaudai Laisvė Linkuvienė naujienų portalui 15min.lt šią informaciją patvirtino.

„Vilniaus AVMI yra biudžetinė įstaiga, išlaikoma iš skiriamų asignavimų. Šiais metais asignavimai darbo užmokesčiui ir su juo susijusioms sumoms bei atostoginiams išmokėti yra mažesni. Vilniaus AVMI darbuotojai raštu buvo informuoti apie galimą situaciją, kad kai kuriais mėnesiais gali vėluoti darbo užmokesčio, su juo susijusių sumų bei atostoginių išmokėjimas – tuo norėta padėti kiekvienam darbuotojui suplanuoti savo atostogas ir išlaidas“, – sakė L.Linkuvienė.

Lietuvos valstybinių įstaigų tarnautojų profesinės sąjungos pirmininkės Irenos Petraitienės teigimu, toks AVMI sprendimas dvelkia nesąžiningumu.

„Situacija, žinoma, dvejopa: viena vertus, visas pasaulis išgyvena sunkmetį, Lietuva – ne išimtis, tad tokį AVMI sprendimą iš žmogiškosios pusės galima suprasti. Kita vertus, pagal įstatymą, jei darbuotojui vėluoja atlyginimas ar atostoginiai, jam vėliau turi būti sumokėti delspinigiai. Tad šiuo atveju darbdavys „apsidraudė“ nelabai sąžiningai“, – teigė I.Petraitienė.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Dantų balinimas: kaip pasiekti greitų ir efektyvių rezultatų?
Reklama
Benediktas Vanagas: stipriai išprakaitavus geriant vien vandenį kenčia kūno produktyvumas – trūksta energijos, sunku susikoncentruoti, darai klaidas
Reklama
Nauja automatika ir robotai leis „VLI Timber“ auginti gamybą daugiau kaip 40 proc.
Reklama
Mitai stabdo pasiryžti? Specialistė paneigė pagrindinius investavimo mitus
Užsisakykite 15min naujienlaiškius