Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2009 08 28

Moksleiviams – priverstinė dieta?

Iki mokslo metų pradžios likus vos keletui dienų, vis dar neaišku, kas maitins aštuonių Kazlų Rūdos mokyklų moksleivius. Dėl šios galimybės ietis sukryžiavo dvi stambios įmonės – VšĮ „Kretingos maistas“ ir UAB „Smulkus urmas“.
Ar ilgai vaikams teks sotintis iš namų atsineštais sumuštiniais, priklausys nuo valdininkų.
Ar ilgai vaikams teks sotintis iš namų atsineštais sumuštiniais, priklausys nuo valdininkų. / Redo Vilimo/BFL nuotr.

Pavasarį kartu su mokslo metais baigėsi ir prieš penkerius metus Kazlų Rūdos savivaldybės pasirašyta moksleivių maitinimo sutartis su VšĮ „Kretingos maistas". Buvo paskelbtas naujas konkursas, kuriame dalyvavo tik dvi įmonės. Nors vokus su konkursiniais siūlymais Kazlų Rūdos savivaldybės sudaryta viešojo pirkimo komisija atplėšė liepos viduryje, nugalėtojas nepaskelbtas iki šiol.

Suabejota skaidrumu

„Konkurso vykdymą tiria Viešųjų pirkimų tarnyba. Kai tyrimas bus baigtas, paskelbsime konkurso nugalėtoją", – LŽ sakė Kazlų Rūdos savivaldybės socialinės paramos skyriaus vedėja Marytė Barauskienė.

LŽ duomenimis, viešojo konkurso rezultatais nepatenkinti bendrovės „Smulkus urmas" atstovai, nes Kazlų Rūdos valdininkai moksleivių maitinimą dar penkeriems metams ketino atiduoti į „Kretingos maisto" rankas. Mokyklų valgyklose vis dar yra „Kretingos maistui" priklausantis inventorius, neatsisakyta ir darbuotojų paslaugų.

„Tikimės, kad iki rugsėjo vidurio Viešųjų pirkimų tarnybos tyrimas bus baigtas ir paaiškės konkurso nugalėtojas", – vylėsi M.Barauskienė.

Adresato nepasiekė

Tuo metu Viešųjų pirkimų tarnybos Prevencijos ir kontrolės skyriaus vedėjo pavaduotoja Jelena Valentukevičienė LŽ sakė abejojanti, ar taip greitai paaiškės konkurso rezultatai. „Norėdami įvertinti visų viešojo pirkimo procedūrų teisėtumą, rugpjūčio 24-ąją paprašėme savivaldybės administracijos papildomų dokumentų. Tačiau jų iki šiol nesame gavę. Dabar viskas priklausys nuo savivaldybės valdininkų", – aiškino Viešųjų pirkimų tarnybos Prevencijos ir kontrolės skyriaus vedėjo pavaduotoja. Tačiau M.Barauskienė LŽ sakė, kad tarnybos prašomi dokumentai jau išsiųsti.

Maitinti privaloma

Marijampolės apskrities valstybinės maisto ir veterinarijos tarnybos viršininko Leono Zdanavičiaus teigimu, moksleivius maitinti būtina jau pirmosiomis mokslo metų dienomis. Tai neturėtų priklausyti nuo to, ar skelbtas konkursas baigtas. Tuo teigė neabejojantis ir Kazlų Rūdos savivaldybės administracijos direktorius Valdas Kazlas. „Nepaliksime vaikų be maisto. Ieškome įmonės, kuri sutiktų juos laikinai maitinti", – tikino jis.

Socialinės paramos skyriaus vedėja M.Barauskienė aiškino, kad šiomis dienomis kaip tik atliekama galimų „maitintojų" apklausa.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius