Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2017 05 16

Moksleivių atostogų trumpinimo planas: nuo kitų metų neliks dviejų savaičių, o vėliau – net trijų

Švietimo ir mokslo ministrė Jurgita Petrauskienė netrukus turėtų pasirašyti dokumentus, kurie moksleivių atostogas sutrumpintų dviem savaitėmis, o nuo 2019-ųjų – visomis trimis. Jei niekas nesikeis, pradinukai turėtų netekti papildomų žiemos atostogų, o vietoje dviejų savaičių per Velykas turėtų tik vieną.
Mokykloje.
Mokykloje. / 123RF.com nuotr.

Švietimo ir mokslo ministerija (ŠMM) jau yra parengusi įsakymų dėl 2017-2018 ir 2018-2019 metų ugdymo programų patvirtinimo pradinukams ir vyresniems moksleiviams projektus.

Vyresnėliams parengtas projektas dar visai šviežias – gegužės 10 dienos.

Dokumentai dar nepasirašyti, tačiau tai – tik laiko klausimas.

Irmanto Gelūno / 15min nuotr./Jurgita Petrauskienė
Irmanto Gelūno / 15min nuotr./Jurgita Petrauskienė

Projekte rašoma, kad 5-10 metų moksleiviams ir I – IV gimnazijos klasių mokiniams 2018 metais vasaros atostogos prasidės ne gegužės pabaigoje, o birželio 18 dieną.

Šiemet penktokai atostogauti eis nuo gegužės 31 dienos, vyresni – birželio 5-osios, tik IV gimnazijos klasės moksleiviai atostogauti pradės gegužės 26 dieną, nes jiems – egzaminai. IV gimnazijos klasės moksleiviai dėl tos pačios priežasties ir kitąmet bei 2019-aisiais atostogauti turėtų išeiti panašiu metu.

2018-2019-iesiems metams ŠMM yra parengusi dar trumpesnes moksleivių vasaros atostogas. 5-10 klasių moksleiviams ir visiems gimnazistams, išskyrus IV baigiamąją klasę lankančius, atostogos 2019 metais prasidėtų tik birželio 24-ąją.

Šiek tiek trumpinamos ir Kalėdų bei Velykų atostogos

Pagal ŠMM projektą, trejetą dienų ketinama nugnybti ir nuo Kalėdų atostogų.
Pernai kalėdinės atostogos moksleiviams truko nuo gruodžio 27 iki sausio 6-osios.

Pagal ŠMM projektą, šiemet gruodžio 27 dieną prasidėsiančios atostogos baigsis 2018-ųjų sausio 3 dieną, o dar kitais metais – sausio 2-ąją.

Velykų atostogos šiemet truko nuo balandžio 10 iki 14-osios. Kitais metais jos truks tris dienas, 2019-aisiais – taip pat tris dienas.

Pradinukams – širdies skausmas

Pradinukų ugdymo planas tvirtinamas atskirai – įsakymo dėl jo švietimo ir mokslo ministrė taip pat dar nepasirašė. Projekte, kuriame nurodytos ir pradinukų atostogos, galima sakyti, neliko papildomų žiemos ir Velykų atostogų, kartu paėmus – beveik dviejų savaičių.

Irmanto Gelūno / 15min nuotr./Naujosios Vilnios vaizdai
Irmanto Gelūno / 15min nuotr./Naujosios Vilnios vaizdai

Beveik – nes projekte vietoje visos savaitės papildomų atostogų vasarį numatyta tik viena diena – vasario 19-oji. 2019 metais – taip pat viena diena.

Pagal planą, nei kitąmet, nei 2019-aisiais rudens atostogos trumpėti neturėtų, tačiau kalėdinės – nukentės.

Pernai pradinukai kalėdines atostogas pradėjo gruodžio 27 dieną, baigė – sausio 6 dieną. Pagal planą, 2018 metais iš tuo pat metu prasidėjusių atostogų pradinukai grįš anksčiau – sausio 5-ąją, o dar po metų – sausio 4-ąją.

Velykų atostogos, kaip ir dabar, ir toliau turėtų trukti keturias dienas (dar trys ir taip laisvos, todėl atostogaujama savaitę – aut).

Vasaros atostogas 2018-aisiais pradinukai turėtų pradėti birželio 1 dieną, o 2019 metais šiek tiek vėliau – birželio 3-ąją.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius