Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2020 06 05

Moterų inovacijų sprinto finale rungiasi 17 komandų

Penktadienį, birželio 5 d., paaiškės pirmosios tęstinės inovacijų kūrimo programos moterims „Women for Global Challenges” nugalėtojai. Finišą pasiekė ir baigiamaje etape rungiasi 17 komandų. Finalą nuo 13 val. tiesiogiai transliuos naujienų portalas 15min.
82058204_1240013029530288_6010326750976802816_o
Dovilė Grigienė

Komandos, vadovaujamos dviejų dešimčių profesionalų–mentorių keturis mėnesius kūrė, testavo, tobulino savo produktus, siekdamos sukurti sprendimus, atliepiančius darnaus vystymosi tikslus.

„Programa startavo labai ambicingai sausio mėnesį. Pirmajame etape iš viso dalyvavo 40 komandų, per 250 žmonių, kurie kūrė idėjas įvairiose srityse – medicina, menas, pramonė, laisvalaikio praleidimas, edukacija – ir daugelyje kitų. Šie mėnesiai kaip lietuviškas oras komandoms buvo labai permainingi: visos jos atliko dešimtis įvairių užduočių, išbandė visą spektrą inovacijų kūrimo įrankių ir netrukus pristatys rezultatus”, – pasakoja viena iš projekto iniciatorių „Future Leadership” vadovė Justina Klyvienė.

Inovacijų sprinto dalyvės
Inovacijų sprinto dalyvės

„Tokioje situacijoje, kurioje neseniai atsidūrė visas pasaulis, matėme, kokie būtini greiti sprendimai ir lankstus požiūris. Dar geriau supratome, kaip svarbu yra skaitmenizacija, inovacijos, naujų technologijų naudojimas ir, žinoma, kūrybiškumas. Todėl inovacijų sprintas įvyko kaip niekad laiku ir čia gimstančios tvarios inovacijos prisidės prie globalių iššūkių sprendimo ir ambicingesnės Lietuvos ekonomikos“, - sako pagrindinio partnerio „Swedbank“ Lietuvoje vadovė Dovilė Grigienė.

Komandų idėjas finale vertins 20 mentorių ir komisija, kurią sudaro „LitBAN” įkūrėja ir valdybos narė Rita Sakus, „LitCapital” įkūrėjas ir vadovaujantis partneris Šarūnas Šiugžda, , UAB „Verslo angelų fondo valdymas“ partnerė Daiva Rakauskaitė, „Practica Capital” įkūrėjas ir partneris Donatas Keras ir MITA direktorius Gintas Kimtys.

Laimėtojų komandų laukia „Swedbank“ ir MITA įsteigtas piniginis paskatinimas ir tobulėjimo prizai – mokymai, dalyvavimas konferencijose, mentorystės.

Inovacijų sprinto dalyvės
Inovacijų sprinto dalyvės

Tęstinė programa „Women for Global Challenges“ siekia paskatinti moterų verslumą ir pagerinti lyčių balansą inovatorių bendruomenėje. Per pastaruosius penkerius metus Lietuvoje vidutiniškai tik 7 proc. inovacijų ir išradimų užregistravo moterys. Tik 29 proc. visų išradimų priklauso komandoms, kuriose buvo bent viena moteris. Moterys yra įkūrusios kas ketvirtą mūsų šalyje gimusį startuolį.

Programą „Women for Global Challenges“ inicijuoja moterų lyderystės projektas Go Forward!, inovacijų laboratorija „Future Leadership” ir pagrindinis partneris „Swedbank“. Projekto partneriai – asociacija „Lyderė“ ir Finansinių technologijų ir inovacijų centras ROCKIT.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius