Laisvas žodis nereiškia palaidas.  Prenumeratai iki - 60%
Išbandyti
2020 03 23

N.Cesiulis: koronavirusu užsikrėtusį alytiškį greitoji išvežė tiesiai į Vilnių, informacijos, su kuo aktyviai bendravo, dar laukiama

Pirmasis koronaviruso atvejis užfiksuotas ir Alytuje. Kaip pasakojo miesto meras Nerijus Cesiulis, susirgęs žmogus greitosios pagalbos automobiliu šeštadienį išvežtas tiesiai į Vilnių, Alytaus ligoninėje nebuvo. Meras sakė, kad mieste imamasi visų reikiamų priemonių COVID-19 plitimui stabdyti.
Nerijus Cesiulis
Nerijus Cesiulis / Juliaus Kalinsko / 15min nuotr.

„Deja, turiu pranešti, kad turime pirmąjį koronaviruso atvejį Alytuje. Šiuo metu jis – patikimose Vilniaus medikų rankose. Iki tol, panašu, aktyviai bendravo su kitais alytiškiais. Labai aktyviai. Pasijutęs blogai, iš karto buvo išvežtas į Vilnių. Mūsų gydymo įstaigose nesilankė. Kol kas žinau tik tiek“, – pirmadienį feisbuke informavo N.Cesiulis.

Žygimanto Gedvilos / 15min nuotr./Alytaus miestas
Žygimanto Gedvilos / 15min nuotr./Alytaus miestas

15min Alytaus miesto meras pasakojo nežinantis, ar koronavirusu susirgęs žmogus buvo grįžęs iš užsienio, ar COVID-19 galėjo užsikrėsti Lietuvoje. Jis neturėjo informacijos ir apie ligonio būklę.

„Tik žinau, kad jis šeštadienį buvo išvežtas, neužvažiavo į mūsų ligoninę, tiesiai buvo išvežtas greitosios pagalbos automobiliu į Vilnių. Ir šiandien atėjo tyrimai, kad jis turi koronavirusą. Ir minėta, kad jis yra bendravęs su nemažai asmenų. Tai dabar su kiek, kas, kur, kaip ir panašiai, laukiame informacijos“, – komentavo Alytaus miesto meras.

Ir minėta, kad jis yra bendravęs su nemažai asmenų. Tai dabar su kiek, kas, kur, kaip ir panašiai, laukiame informacijos.

Visos aktualios informacijos laukiama iš Nacionalinio visuomenės sveikatos centro.

„Kadangi tai yra ribojama informacija, visi duomenų apsaugos įstatymai, kurie man šiek tiek yra keisti, nes mes negalime siųsti nei viešosios tvarkos skyriaus, nei kalbėtis su policija, nes nežinome tiesiog, kurie grįžę žmonės yra, kiek jų tokių grįžusių, kur jie grįžę, ar jie laikosi, ar nesilaiko saviizoliacijos, ar tiesiog parduotuvėje už tavo nugaros stovi prie kasos, su tavimi sveikinasi, juokauja“, – kalbėjo N.Cesiulis ir kartu pridūrė, kad kai nežinai informacijos, negali priimti reikiamų sprendimų.

Alytaus miesto meras tikino, kad mieste imtasi visų įmanomų priemonių siekiant suvaldyti koronaviruso plitimą.

Žygimanto Gedvilos / 15min nuotr./Alytaus miesto vaizdai
Žygimanto Gedvilos / 15min nuotr./Alytaus miesto vaizdai

Anot jo, daugiabučių namų pirmininkai informuojami, kaip teisingai dezinfekuoti laiptines. „Stop“ juosta tveriamos ir bus užtvertos visos vaikų žaidimo aikštelės.

„Aktyviau bendraujame su policija, prašome jų pagalbos. Mums gal iššūkis didesnis rytoj pasileisti mobiliosios patikros punktą, nes šiandien išvyko vairuotojas parvežti reagentų. Lyg tai jau gauname. Ne tiek, kiek norime, bet tiek, kiek gali ministerija duoti. Tai, tikėtina, kad rytoj paleisime punktus. O šiaip, be abejo, vienintelis dalykas yra kuo mažiau judėti, laikytis namuose, kiek įmanoma nebendrauti su kitais ir būti karantine praktiškai visiems, kad kuo mažesnis judesys būtų tarp žmonių ir tuo mažesnė tikimybė užsikrėsti“, – akcentavo N.Cesiulis.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Dantų balinimas: kaip pasiekti greitų ir efektyvių rezultatų?
Reklama
Benediktas Vanagas: stipriai išprakaitavus geriant vien vandenį kenčia kūno produktyvumas – trūksta energijos, sunku susikoncentruoti, darai klaidas
Reklama
Nauja automatika ir robotai leis „VLI Timber“ auginti gamybą daugiau kaip 40 proc.
Reklama
Mitai stabdo pasiryžti? Specialistė paneigė pagrindinius investavimo mitus
Užsisakykite 15min naujienlaiškius