-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2019 10 23 /15:36

N.Cesiulis piktinasi: tarnybos klausia, ar yra leidimai vežti maistą ugniagesiams

Vis dar rusenančioje gaisravietėje Alytuje pluša ugniagesiai, kuriems maistą, anot Alytaus mero Nerijaus Cesiulio, atveža tiek įvairios įmonės, tiek patys gyventojai. Tačiau trečiadienį miesto vadovas feisbuke rašo, kad įvairioms tarnyboms kilo klausimų: kas veža maistą? Ar tam yra leidimai? Meras tokia biurokratija pasipiktino.
Nerijus Cesiulis
Nerijus Cesiulis / Žygimanto Gedvilos / BNS nuotr.

„Ekstremali padėtis. Dabar visokios tarnybos tarnybėlės puola klausinėti, kas veža maistą, ar yra maisto gamybos licencijos, ar turi leidimus vežioti maistą ir pan. Prašo kontaktų, pavadinimų, klausia, kada konkrečiai maistas vežamas. Ar čia veikti neturi ką, ar čia tiesiog taip už gerumą padėkojama šiais laikais?“ – feisbuke piktinasi N.Cesiulis.

Meras džiaugiasi, kad žmonės vieningi palaikydami gaisrą gesinančius vyrus. N.Cesiulis rašo, kad socialiai atsakingos parduotuvės, kepyklėlės, kavinės ir pavieniai žmonės veža maistą, vandenį.

„Ir tai absoliučiai visi iki vieno vertina. Ir tik dėl jūsų palaikymo chebra nepasiduoda. Ačiū jums, čia yra fantastika, taip tarp žmonių ir turi būti“, – dėkoja N.Cesiulis.

VIDEO: Užfiksuotas Alytaus mero ir VRM atstovės konfliktas: nesutaria, ar gaisras užgesintas

„Dabar galvoju apie tą ponią, kuri lašinukus iš namų vyrams pjaustė. Juk nei gamybos licencijų, nei transportavimo leidimų. Ką kalbėti apie tai, kad vyrai valgo juodom rankom ir panagėm. Nes tiesiog jos jau nebeatsiplauna. Gal kokia sanitarinė gali atvažiuoti. Mums jūsų tikrai trūksta“, – toliau rašė Alytaus miesto meras.

Anot N.Cesiulio, padangos vis dar dūmija, o trečiadienį bus įvaryta jau ketvirta mašina, todėl turėtų paspartėti darbai likviduojant gaisrą.

Paaukota virš 70 000 eurų

Savivaldybė atidarė specialią sąskaitą gelbėtojams premijuoti ar ekstremalios situacijos padariniams likviduoti.

Trečiadienį Alytaus miesto savivaldybė pranešė, kad surinkta 72 659,08 eurų paramos.

Norintys prisidėti, gali tą padaryti pervesdami pinigus į Šiaulių banke esančią sąskaitą LT467181200002130487.

Trečiadienį bendrovė „Norfos mažmena“ pranešė nusprendusi skirti 10 tūkst. eurų ugniagesiams, gesinantiems Alytaus padangų perdirbimo gamyklos gaisrą.

„Norfa“ atiduoda pagarbos duoklę ugniagesiams, kurie sugebėjo pažaboti gaisrą, dirbdami sunkiomis sąlygomis, rizikuodami savo sveikata, o gal ir gyvybėmis, ir, sprendžiant iš visko, nesulaukdami laiku pagalbos iš tų, kurie tą pagalbą turėjo suteikti“, – sakė „Norfos mažmenos“ valdybos pirmininkas Dainius Dundulis.

Alytuje veikia keturi „Norfos“ prekybos centrai, taip pat „Norfos“ grupės įmonių gamybiniai padaliniai – Alytaus konservų cechas ir Alytaus pieninė.

Ugniagesiai galės nemokamai apsilankyti vandens parke

Gaisrą Alytuje gesinantys pareigūnai turės galimybę nemokamai apsilankyti Druskininkų vandens parke „Aqua“, trečiadienį pranešė kurorto savivaldybė.

Druskininkų miesto savivaldybės nuotr./Druskininkų vandens pramogų parkas
Druskininkų miesto savivaldybės nuotr./Druskininkų vandens pramogų parkas

„Gaisrą gesinę ir gesinantys ugniagesiai gaus kvietimus nemokamai apsilankyti akvaparke“, – BNS sakė savivaldybės atstovas Laimutis Genys.

„Socialiniuose tinkluose matėme tą mintį, kad labiausiai ugniagesiai dabar nori paplaukioti baseine ar pabūti pirtyje. Tai akvaparkas šitą idėją įgyvendins“, – pridūrė jis.

Druskininkų apgyvendinimo įstaigos taip pat yra pasiūliusios nemokamus kambarius nuo gaisro bėgantiems alytiškiams.

VIDEO: Pykčio neslepiantis Alytaus meras N.Cesiulis: reikia žmonėms nemeluoti, kas čia vyksta

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius