-50% metinei prenumeratai. Velykų dovana!
Prenumeruoti
2019 07 11 /10:41

N.Puteikis grįžta į „valstiečių“ frakciją Seime

Mišriai Seimo narių grupei priklausantis Naglis Puteikis nusprendė grįžti į valdančiąją Seimo Lietuvos valstiečių ir žaliųjų sąjungos (LVŽS) frakciją, ketvirtadienį pranešė Ramūnas Karbauskis. Šį faktą patvirtino ir pats N.Puteikis. Jis sakė į valdančiųjų gretas pasiprašęs pats.
Naglis Puteikis
Naglis Puteikis / Mariaus Vizbaro / 15min nuotr.

„Kiek aš suprantu, šiandien prisijungs prie valdančiosios koalicijos N.Puteikis“, – ketvirtadienį Seime žurnalistams sakė R.Karbauskis.

N.Puteikio teigimu, į Seimo LVŽS frakciją jis nusprendė grįžti, nes valdančioji koalicija vėl atsigręžė į 2016 metų rinkimų programą.

„Rūpestis eiliniais žmonėmis, turto ir pajamų nelygybės mažinimas, skurdo naikinimas, teismų tarėjų grąžinimas į teismus – tai visiškai sutampa su Centro partijos misija, programa ir vertybėmis“, – aiškino Centro partijos vadovas.

N.Puteikis aiškino, kad grįžti į Seimo LVŽS frakciją panoro pats. Anot jo, pamatęs, kad su parlamentaro Vytauto Bako išėjimu „apskritai gali sugriūti šita koalicija“, jis nuėjo pas R.Karbauskį.

„Aš pasakiau, kad mano, kaip piliečio ir kaip politiko, pareiga grįžti ir palaikyti šitą programą. Aš nenoriu, kad vėl darbotvarkę diktuotų liberaliai nusiteikę ministrai, tokie kaip finansų ministras Vilius Šapoka ir kiti politikai, kurie visą „valstiečių“ laivą buvo pakreipę turtingųjų interesų gynimui“ , – tvirtino jis.

Klausiamas, galbūt artėjant Seimo rinkimams Centro partija svarstys apie bendradarbiavimą su LVŽS, bendrą rinkimų sąrašą, N.Puteikis tikino, kad jie iš „valstiečių“ nieko neprašo ir nereikalauja.

„Ir jie mums nieko nesiūlė. Šitas mano žingsnis yra susijęs tik su tuo, kuo aš užsiimu visą savo politiko gyvenimą, tai yra bandau pasiekti, kad politikai užsiimtų skurdo mažinimu Lietuvoje ir baigtų rūpintis turtingaisiais, kurie moka tik kelis procentus nuo visų savo pajamų, kai visą valstybės išlaidų naštą neša eiliniai Lietuvos piliečiai“, – kalbėjo jis.

Vidmanto Balkūno / 15min nuotr./Rūta Janutienė
Vidmanto Balkūno / 15min nuotr./Rūta Janutienė

Priminsime, kad Centro partija su LVŽS Seimo rinkimuose Žiemgalos rinkimų apygardoje remia save žurnaliste vadinančios Rūtos Janutienės kandidatūrą.

Luko Balandžio / 15min nuotr./Ramūnas Karbauskis
Luko Balandžio / 15min nuotr./Ramūnas Karbauskis

Nors kitos valdančiosios partijos „Tvarka ir teisingumas“ pirmininkas Remigijus Žemaitaitis prieš Seimo plenarinį posėdį teigė, kad valdančiąją koaliciją turėtų papildyti keli parlamentarai, R.Karbauskis aiškino apie kitą Seimo narį nieko nežinantis.

„Antras kas, aš dar nežinau, gal kas nors pradžiugins“, – kalbėjo jis.

Antras kas, aš dar nežinau, gal kas nors pradžiugins.

N.Puteikio sugrįžimą į Seimo LVŽS frakciją R.Karbauskis vertina gerai.

„Tie klausimai, kurie buvo keliami N.Puteikio, jis pats atsakys į tuos klausimus, yra sprendžiami koalicijoje ir ypač naujoje sutartyje apie tai daug šnekama. Jis iš tikrųjų vykdo partijos valią, o Centro partija yra pasakiusi, kad iš tikrųjų jis turi dalyvauti frakcijoje, kuriai tie klausimai yra svarbūs“, – teigė R.Karbauskis.

N.Puteikis iš Seimo LVŽS frakcijos pasitraukė vasario pradžioje, aiškindamas, kad su frakcijos vadovais neranda bendros kalbos. Tąsyk jis teigė, kad palikti Seimo „valstiečius“ nusprendė po to, kai jie prezidento rinkimuose iškėlė premjerą Saulių Skvernelį. Taip pat jis teigė nusivylęs Vyriausybės vadinamąja mokesčių reforma.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius