Iki -60% prenumeratai. Išskirtinis gegužės pasiūlymas.
Išbandyti
2019 10 05

N.Venckienės advokatas lietuvių pedofilais nevadino

Pasirodžius informacijai, kad Neringa Venckienė bus išduota Lietuvai, pradėtas kurti laukiančių teisinių batalijų Lietuvoje naratyvas. Šio startas pažymėtas ne iki galo teisinga informacija.
Neringa Venckienė
Neringa Venckienė / 15min nuotr.

Tinklalapiai ekspertai.eu ir laisvaslaikrastis.lt dalijasi publikacija pavadinimu „N.Venckienės advokatas M.Monico: Pedofilai Lietuvoje yra šalies elitas, jie neliečiamieji“. Tekstas sulaukė dėmesio socialiniuose tinkluose.

15min nuotr./Klaidinanti publikacijos antraštė
15min nuotr./Klaidinanti publikacijos antraštė

Su publikacija susijusių veiksmų, pasidalinimų, „patinka“ paspaudimų ir komentarų suma pasiekė beveik tūkstantį.

Klaidinga antraštė

Publikacijos antraštė sudaro įspūdį, kad Lietuvos elitą neliečiamais pedofilais vadino N.Venckienės advokatas Michealas Monico. Tai nėra tiesa.

Ekspertai.eu ir laisvaslaikrastis.lt skelbtoje publikacijoje pateikiamas į lietuvių kalbą išversto skundo dėl N.Venckienės ekstradicijos tekstas.

Skundo tekste pažymima, kad žodžiai, kuriuos ekspertai.eu ir laisvaslaikrastis.lt priskiria buvusios teisėjos advokatui, yra ištrauka iš straipsnio, kuriuo remiasi N.Venckienės gynyba.

15min nuotr./Neringa Venckienė
15min nuotr./Neringa Venckienė

Šių žodžių advokatas neištarė, nors publikacijos antraštė sudaro įspūdį, kad apie pedofiliją Lietuvoje kalbėjo M.Monico.

Grąžinama į Lietuvą

15min jau rašė, kad JAV Aukščiausiasis teismas nusprendė, kad N.Venckienė bus išduotas Lietuvai.

Lietuvos prokurorai siekia N.Venckienės grąžinimo, kad jai galėtų būti pateikti kaltinimai dėl teismo sprendimo perduoti dukterėčią motinai nevykdymo, tvirkinimo, neteisėto informacijos rinkimo, piktnaudžiavimo vaiko atstovo teisėmis ir kitų nusikaltimų. N.Venckienė iš Lietuvos išvyko 2013 metais.

Ji Čikagoje suimta 2018 metų vasarį. N.Venckienė turėjo leidimą gyventi ir dirbti JAV, tačiau 2018-ųjų vasario 13-ąją ji pasidavė šalies teisėsaugai, sužinojusi, kad pareigūnai siekia jos arešto.

Publikacija parengta 15min bendradarbiaujant su „Facebook“ programoje, kuria siekiama stabdyti melagingų naujienų plitimą socialiniame tinkle.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Sutelktinio finansavimo ir tarpusavio skolinimosi platformos – ką reikia žinoti renkantis, kur investuoti
Reklama
Dantų balinimas: kaip pasiekti greitų ir efektyvių rezultatų?
Reklama
Benediktas Vanagas: stipriai išprakaitavus geriant vien vandenį kenčia kūno produktyvumas – trūksta energijos, sunku susikoncentruoti, darai klaidas
Reklama
Nauja automatika ir robotai leis „VLI Timber“ auginti gamybą daugiau kaip 40 proc.
Užsisakykite 15min naujienlaiškius