-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2022 05 24

Nacionalinis maisto ir veterinarijos rizikos vertinimo institutas turi naują vadovą

Valstybinei maisto ir veterinarijos tarnybai (VMVT) priklausiančiame Nacionaliniame maisto ir veterinarijos rizikos vertinimo institute (NMVRVI) pradėjo dirbti naujasis vadovas Egidijus Pumputis. Iki šiol E.Pumputis ėjo VMVT Pasienio maisto ir veterinarinės kontrolės skyriaus vedėjo – valstybinio veterinarijos inspektoriaus pareigas. Tarptautinio darbo patirties Egidijus Pumputis įgijo dirbdamas Lietuvos nuolatinėje atstovybėje Europos Sąjungoje (ES) veterinarijos ir fitosanitarijos atašė, pranešė VMVT.
STT krata
Nacionalinis maisto ir veterinarijos rizikos vertinimo institutas / Eriko Ovčarenko / BNS nuotr.

Pasak VMVT direktoriaus Manto Staškevičiaus, laboratorija yra labai svarbi ne tik užtikrinant maisto produktų saugą, bet ir padedant šalies eksportuotojams. Tai viena profesionaliausių ir moderniausių tokio tipo laboratorijų Europoje, kurios atliekami tyrimai pripažįstami visame pasaulyje. Institutas jau dabar naudoja atsinaujinančius energijos šaltinius.

„Matau didelį Instituto potencialą, kurį būtina efektyviai išnaudoti, todėl naujojo vadovo laukia nemažai iššūkių. Iš jo pirmiausia tikiuosi besąlygiško skaidrumo, atsakingo ir profesionalaus požiūrio į įstaigos veiklos gerinimą, laboratorijos modernizavimą, pastangų siekiant stiprinti tarptautinį bendradarbiavimą. Manau, kad suformuota puiki komanda, su kuria sėkmingai galėsime siekti bendrų tikslų“, – pažymėjo VMVT direktorius M.Staškevičius.

„Atėjęs dirbti į šias pareigas didžiausią dėmesį skirsiu NMVRVI profesionalumui didinti, atliekamų tyrimų plėtrai, rizikos vertinimo kokybei bei kūrybiškumui skatinti, vadovausiuosi ir skatinsiu laikytis Europos žaliojo kurso strategijos. Tačiau profesionalumas yra mūsų pagrindinis siekis, nes jis apima visas vertybes, kuriomis esu užsibrėžęs vadovautis dirbdamas NMVRVI. Kiekvienas iš mūsų turime kasdien stengtis teikti aukščiausią tyrimų ir paslaugų kokybę. Savo pavyzdžiu skatinsiu plėsti kiekvieno žinias, teikti išskirtines paslaugas. Stengsiuosi, kad būtų teikiamos aukštos kokybės ir išskirtinės priežiūros paslaugos ir vadovaujamasi naujausiomis mokslo žiniomis, bei jomis dalinsiuosi su kiekvienu žmogumi aplinkos ir gyvūnų labui“, – teigė NMVRVI direktorius Egidijus Pumputis.

NMVRVI vykdo nacionalinės etaloninės (referentinės) laboratorijos funkcijas Lietuvoje 39-iose maisto saugos ir gyvūnų ligų tyrimų srityse ir yra patvirtinta oficialiąja laboratorija, atliekančia valstybinių maisto ir veterinarinės kontrolės mėginių tyrimus. Institutui suteikta teisė naudoti tarptautinės laboratorijų akreditacijos organizacijos ženklą – ILAC. Tai reiškia, kad atliekamų tyrimų rezultatai yra pripažįstami ne tik ES, bet ir daugelyje kitų pasaulio valstybių.

Kasmet NMVRVI atliekama virš 1,5 mln. laboratorinių tyrimų – cheminių, mikrobiologinių, molekulinių, serologinių, bakteriologinių ir kitų. NMVRVI savo tyrimais prisideda ir prie eksporto skatinimo, lietuviškos produkcijos konkurencingumo didinimo – kasmet paslaugos suteikiamos apie 6 000 verslo įmonių. Praėjusiais metais laboratorinių tyrimų spektras buvo išplėstas ir akredituotas naujas metodas – COVID-19 ligos viruso nustatymas gyvūnų audiniuose, tepinėliuose, augalinės ir gyvūninės kilmės mėginiuose, perdirbtame ir neperdirbtame maiste, sėklose, pašaruose. Iš viso Institute akredituota daugiau kaip 400 tyrimo metodų. Toks platus tyrimų spektras leidžia užtikrinti maisto ir pašarų saugą, gyvūnų ligų valdymą.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius