Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2019 05 08

Prezidentinių ambicijų netekęs Naglis Puteikis tvirtina neturintis jokių susitarimų su „valstiečiais“

Trečiadienį Seimo nariui Nagliui Puteikiui pareiškus, kad gali pasitraukti iš kovos dėl prezidento posto, nedaug kam kilo abejonių, jog tai – ištiesta ranka trečioje vietoje reitinguose atsidūrusiam „valstiečių“ kandidatui Sauliui Skverneliui. Seime kalbama, kad už tai N.Puteikiui „valstiečiai“ esą pažadėjo su juo nekonkuruoti vienmandatėje apygardoje per artėjančius Seimo rinkimus. Tačiau N.Puteikis tai kategoriškai paneigė.
Naglis Puteikis
Naglis Puteikis / Vidmanto Balkūno / 15min nuotr.

Trečiadienį Kaune balsavęs Lietuvos valstiečių ir žaliųjų sąjungos (LVŽS) pirmininkas Ramūnas Karbauskis nustebino prisipažinimu prašęs vieno iš kandidatų pasitraukti iš rinkimų kovos.

„Tai žmogaus apsisprendimo reikalas. Kas jam už tai siūloma? Nieko“, – žurnalistus patikino jis.

N.Puteikis trečiadienį sakė nematantis galimybių patekti į antrą turą, o atsisakymą paaiškino ne parama S.Skverneliui, bet bandymu sutrukdyti ekonomistui Gitanui Nausėdai, kurį įvardijo bankininkų atstovu.

Jokių jokių, išsigalvojimai čia, konkurentų apkalbos.

15min su padėtimi susipažinęs politikas pasakojo, kad tokią Lietuvos centro partijos pirmininko poziciją lėmė N.Puteikio ir R.Karbauskio susitarimas, pagal kurį „valstiečiai“ esą pažadėjo nekelti rimto kandidato toje vienmandatėje, kurioje artėjančiuose Seimo rinkimuose kandidatuos N.Puteikis.

Apie tai trečiadienį tiesiai paklaustas Seimo narys tokias kalbas paneigė: „Absoliuti netiesa, netiesa, apkalbos, šmeižtas. Absoliuti netiesa, jokių kalbų nebuvo – nei aš prašiau, nei man kas siūlė.“

N.Puteikis tvirtino pats vienas sugalvojęs, kad reikia paremti „kažką“, kad bankų atstovai neišeitų į antrą turą.

„Nes aš neišeinu į antrą turą. Tai suprantu aš ir mano rėmėjai“, – pridūrė jis.

„Jokių jokių, išsigalvojimai čia, konkurentų apkalbos ir bandymas sušvelninti mano iniciatyvą. Ne sušvelninti, o įvynioti į vatą ir pririšti girnapuses prie kojų“, – perklaustas, ar neturi jokių susitarimų su „valstiečiais“, sakė jis.

Pasiteiravus, ar tokiu atveju tėra sutapimas, kad R.Karbauskis trečiadienį patvirtino kalbėjęs su vienu kandidatu dėl jo pasitraukimo, parlamentaras teigė pirmas apie tai su „valstiečiais“ pradėjęs kalbėti dar praėjusią savaitę. Jo teigimu, tą patį jis siūlęs filosofo Arvydo Juozaičio štabui.

15min pasiteiravus, ar dėl tokio beveik finišo tiesiojoje priimto sprendimo nepyks jį finansiškai šioje kovoje parėmę žmonės, N.Puteikis teigė dėl to nesijaudinantis, nes visus, kurie jam aukojo po 12 eurų, asmeniškai pažįstantis, išskyrus du žmones.

Išvis N.Puteikis rinkimų kampanijai gavo 5875 eurus. 5 tūkst. eurų jam paaukojo Lietuvos centro partija, mažomis aukomis iki 12 eurų jis iš 47 žmonių gavo 556 eurus, didesnėmis aukomis N.Puteikis iš šešių asmenų gavo 319 eurų.

„Nei vienas iš jų man nereiškė pretenzijų. Pozicija, kurią aš dabar užėmiau bandydamas pakeisti elito suprojektuotus kandidatus, sugriaudamas politinio ir ekonominio elito šitą scenarijų... Mano rinkėjai tikrai bus už tai patenkinti ir dėkingi, ir tikrai man nepriekaištauja“, – pabrėžė jis.

Naujausių reitingų, kuriuos portalo delfi.lt užsakymu atliko „Sprinter tyrimai“, duomenimis, už N.Puteikį pasirengę balsuoti 1,5 proc. apklaustųjų.

Reitinguose pirmauja konservatorių kandidatė Ingrida Šimonytė, už ją balandį ketino balsuoti 26,2 proc. apklaustųjų, antras – ekonomistas Gitanas Nausėda su 24,6 proc. reitingu. Premjero Sauliaus Skvernelio reitingas siekia 16,6 proc.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius