-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2016 10 09

Naglis Puteikis žada pirmiausia naikinti Seimo narių neliečiamybę

Jeigu Antikorupcinė Kristupo Krivicko ir Naglio Puteikio koalicija pateks į Seimą, pirmasis dalykas, kurį ji padarys – panaikins Seimo narių neliečiamybę, žada vienas koalicijos lyderių Naglis Puteikis.
Naglis Puteikis
Antikorupcinė N.Puteikio ir K.Krivicko koalicija laukia rinkimų rezultatų / Juliaus Kalinsko / 15min nuotr.

„Panaikinti Seimo narių neliečiamybę. Sumažės iš karto korupcijos taip smarkiai, kad bus sutaupyti milijardai. Ir tada juos bus galima panaudoti svarbiausioms valstybės sritims, kurioms labiausiai trūksta lėšų, pavyzdžiui, švietimui“, – 15min sakė N.Puteikis, paklaustas, kokį įstatymą pirmiausia inicijuotų patekęs į Seimą.

Taip pat N.Puteikis išsakė mintį, kad visos partijos galėtų pasirašyti nacionalinį susitarimą, kad švietimui būtų skiriama ne mažiau negu 6 proc. valstybės bendrojo vidaus produkto. Pasak jo, tokia tvarka egzistuoja Suomijoje.

Savo partijos šansus perkopti 7 proc. N.Puteikis sakė vertinantis teigiamai. Paklaustas, su kuo jo partija galėtų sudaryti koaliciją po rinkimų, N.Puteikis sakė variantų dėlioti neskubantis.

„Mes pirmiausia norime pažiūrėti, ką žmonės išrinks kitose partijose. Visur yra visokių žmonių. (...) Pažiūrėkime, ką išreitinguos rinkėjai. Mūsų tikslas – įgyvendinti programą“, – teigė N.Puteikis.

K.Krivickas pažymėjo nematantis didelės Vyriausiosios rinkimų komisijos (VRK) kaltės tame, kad sekmadienį balsavimo sistemos strigo.

„Matant šiandien strigimą interneto platformų, bendrąja prasme didelių priekaištų vis dėlto negalėčiau pareikšti VRK. Mažų dalykų buvo, yra ir bus ir juos reikia spręsti visą laiką, bet nemanau kad, jie kratosi tos atsakomybės. Šiandien tik gal buvo keista, kad vietoje Zenono Vaigausko visą dieną su spauda ir su žiniasklaida komunikavo pavaduotoja“, – sakė K.Krivickas.

Savo partijos rinkimų kampaniją K. Krivickas įvertino teigiamai.

„Savo kampaniją mes vertiname neblogai. Mums pavyko komunikuoti neturint lėšų, neturint didelio verslo palaikymo, bet turint idėjų, entuziazmo, užsidegimo ir ryžto“, – kalbėjo K.Krivickas.

Skirtingai negu daugelis kitų partijų, kurios savo rinkimų štabus įrengė restoranuose ar verslo centruose, Antikorupcinė koalicija įsikūrė nedideliame pusrūsyje Kaštonų gatvėje, kuriame yra įsikūrusi Lietuvos centro partijos būstinė. Koalicija rinkimų rezultatų laukia be vaišėmis nukrauto stalo, skirtingai negu daugelis kitų partijų.

VIDEO: Antikorupcinės N.Puteikio ir K.Krivicko koalicijos štabas įsikūręs pusrūsyje

Daugelis ant sienų kabančių plakatų – perimti iš Centro partijos, juose daug euroskepticizmo, akcentuojamas lietuviškumas. Būtent šios partijos buvusį lyderį Romualdą Ozolą N.Puteikis įvardino kaip politiko idealą.

Nors rinkimų štabe nebuvo susirinkę daug koalicijos narių – apie 30, net ir toks mažas skaičius sunkiai tilpo. Tiesa, koalicijos narių tai neliūdino – jie buvo nusiteikę optimistiškai ir teigė su viltimi laukiantys rinkimų rezultatų.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius