Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2015 03 28

Naikintuvų lydimi bėgikai skuodė NATO oro policijos pakilimo taku Šiauliuose

Šeštadienį pusantro tūkstančio bėgikų lėkė Lietuvos karinių oro pajėgų Aviacijos bazės Šiauliuose pakilimo taku, o juos lydėjo NATO naikintuvai. Tai - akcija, kuria buvo paminėtas Lietuvos įstojimas į Aljansą. Apie tai praneša Krašto apsaugos ministerija.
Bėgikai skuodė pakilimo taku, kuriuo kyla NATO naikintuvai
Bėgikai skuodė pakilimo taku, kuriuo kyla NATO naikintuvai / Ievos Budzeikaitės nuotr.

Pakilimo taku kartu bėgo krašto apsaugos sistemos kariai ir civiliai tarnautojai, NATO šalių ambasadų darbuotojai, Estijos ir Latvijos Karinių oro pajėgų atstovai, šiuo metu Baltijos šalių oro erdvę saugantys Italijos, Lenkijos, Ispanijos ir Belgijos karinių oro pajėgų kariai, Lietuvoje dislokuoti JAV kariai, bėgimo mėgėjų asociacijos nariai.

Tai buvo pirmas kartas, kai vienu metu Aviacijos bazėje susirinko kariai iš visų Baltijos šalis saugančių kontingentų, įskaitant Estijoje ir Lenkijoje dislokuotus karius su naikintuvais.

Į Lietuvą bėgimo proga iš Lenkijos atskrido Belgijos kariai su naikintuvais F-16 „Fighting Falcon“, o iš Estijos – Ispanijos karinių oro pajėgų kariai su naikintuvais „Eurofighter Typhoon“.

Po bėgimo gausiausios civilių komandos laukė specialus krašto apsaugos ministro prizas. Jį Lietuvos kairuomenės Sausumos pajėgų vadas generolas majoras Almantas Leika įteikė sporto klubo „Taurus MMA” atstovui.  

Taip sutapo, kad tą pačią dieną Italijos kariai minėjo jų šalies Karinių oro pajėgų įkūrimo metines.

Po bėgimo gausiausios civilių komandos laukė specialus krašto apsaugos ministro prizas. Jį Lietuvos kairuomenės Sausumos pajėgų vadas generolas majoras Almantas Leika įteikė sporto klubo „Taurus MMA” atstovui.  

Šia proga Italijos kontingento vadas įsteigė prizus greičiausiai distanciją įveikusiam vyrui ir moteriai. Prizus laimėjo greičiausiai pakilimo taką įveikę Rasa Drazdauskaitė ir Justinas Beržanskis.

Bėgimo dalyvių po finišo laukė kariška arbata, užkandžiai ir nuotaikingas Krašto apsaugos savanorių pajėgų bigbendo koncertas. Visiems bėgimo dalyviams, sėkmingai įveikę 3 km nuotolį, buvo apdovanoti aviaciniais suvenyrais.

Visi norintys galėjo apžiūrėti Baltijos šalių oro erdvę saugančius naikintuvus ir Sausumos pajėgų ginkluotės parodą. 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
28 metai su „Teleloto“ – kas lieka už kadro?
Reklama
Pasiskiepyti – į vaistinę: ateina per pietų pertrauką, kartu atsiveda ir šeimos narius
Reklama
Kam ir kada reikalingi saulės akiniai ir dirbtinis akių drėkinimas
Reklama
Šiaulių banko grupės valdomi pensijų fondai į daugiabučių renovaciją investuoja dar 7,5 mln. eurų
Užsisakykite 15min naujienlaiškius