Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2023 06 01 /11:16

Naktimis iš klubų už mokesčių mokėtojų lėšas važinėję T.V.Raskevičius ir V.Mitalas grąžina pinigus

Seimo narys, vienas Laisvės partijos lyderių Tomas Vytautas Raskevičius paskelbė grąžinęs Vilniaus savivaldybei pinigus už naktines keliones iš sostinės barų bei kitų vietų. Politikas, būdamas savivaldybės tarybos nariu, šias keliones apmokėjo iš tarybos nariams skiriamų išmokų veiklai vykdyti.
Tomas Vytautas Raskevičius ir Vytautas Mitalas
Tomas Vytautas Raskevičius ir Vytautas Mitalas / BNS nuotr.

Ketvirtadienį „Delfi“ paskelbė, kad T.V.Raskevičius, būdamas Vilniaus miesto savivaldybės tarybos nariu, 2020 m. rudenį ne kartą naktimis naudojosi pavežėjų paslaugomis, o sąskaitas apmokėti šioms paslaugoms pateikė savivaldybei. T.V.Raskevičius paryčiais ir po vidurnakčio važiuodavo iš populiaraus gėjų klubo „Soho“, kitų sostinės vietų.

Seimo narys „Delfi“ aiškino nemanąs padaręs ką nors blogo, nes tai esą buvo jo darbo su rinkėjais dalis.

Tačiau ketvirtadienį T.V.Raskevičius savo paskyroje „Facebook“ paskelbė savivaldybei grąžinęs pinigus už keliones ne darbo metu.

„Žiniasklaidos atstovai, patikrinę mano Vilniaus miesto tarybos nario 2019-2020 metais deklaruotas išlaidas, pateikė logiškus klausimus dėl pavėžėjimo paslaugų kompensavimo ne darbo metu.

Visos mano deklaruotos išlaidos buvo tiesiogiai susijusios su Tarybos nario veikla ir nemanau, kad padariau kažką netinkamai ar nesąžiningai. Kita vertus, praėjus tiek laiko, pateikti tiesioginius tokio mano vertinimo įrodymus yra labai sunku ir atsekti, kur konkrečiai tomis valandomis važiavau, užtruktų neproporcingai daug laiko.

Kadangi kruopščiai kaupiau visus deklaruotus čekius, juos patikrinęs matau, kad laikotarpiu nuo 2019 m. balandžio mėnesio iki 2020 m. lapkričio mėnesio deklaravau 226 eurus 20 centų pavėžėjimo paslaugoms ne darbo metu kompensuoti. Norėdamas išsklaidyti visas galimas abejones dėl skaidrumo ir paskatinti kitus buvusius ir esamus Tarybos narius, kurie vis dar trypčioja, minėtą sumą grąžinau į Vilniaus miesto savivaldybės sąskaita“, – rašo T.V.Raskevičius.

V.Mitalas ir E.Dobrowolska taip pat grąžina dalį lėšų

„Delfi“ teigimu, kitas Laisvės partijos atstovas Seime Vytautas Mitalas, kuris buvo ne tik sostinės tarybos narys, bet ir Vilniaus vicemeras, be kitų išlaidų, taip pat gavo kompensacijas už 2019 m. įvykusias keliones su pavežėjais iš sostinės centro naktimis. V.Mitalas „Delfi“ teigė grąžinsiantis į Vilniaus miesto biudžetą pinigus už keliones po oficialių darbo valandų – 105 eurus ir 50 centų.

Lukas Balandis / BNS nuotr./Vytautas Mitalas
Lukas Balandis / BNS nuotr./Vytautas Mitalas

Dar viena Laisvės partijos atstovė, teisingumo ministrė Ewelina Dobrowolska, buvusi Vilniaus miesto tarybos nare nuo 2020 metų sausio iki lapkričio, išnaudojo daugiau kaip 2900 eurų veiklai vykdyti. Pasak „Delfi“, už šiuos pinigus ji pirko kanceliarines prekes, nuomojo kompiuterį, kompensavo transporto ir dviejų telefonų išlaidas, taip pat nuomojosi išmanų „Apple“ laikrodį.

Žygimanto Gedvilos / BNS nuotr./Ewelina Dobrowolska
Žygimanto Gedvilos / BNS nuotr./Ewelina Dobrowolska

E.Dobrowolskos patarėjas Paulius Žeimys „Delfi“ teigė, kad ministrė dar gegužės 8 d. savivaldybei grąžino dalį lėšų – 1043,94 euro. Ministrė apie tai iki šiol nebuvo pranešusi.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius