Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2015 05 28

Audronė Pitrėnienė grąžins į darbą pirmtako Dainiaus Pavalkio išmestą viceministrę

Trečiadienį švietimo ir mokslo ministre paskirta „darbietė“ Audronė Pitrėnienė ketina atgal priimti į darbą buvusio ministro Dainiaus Pavalkio atleistą viceministrę Genoveitą Krasauskienę ir patarėją Ireną Ramelytę. Tai būsima ministrė ketvirtadienį patvirtino 15min.lt.
Audronė Pitrėnienė
Audronė Pitrėnienė / Irmanto Gelūno / BNS nuotr.

„Aš su niekuo dar nekalbėjau, bet, mano asmenine nuomone, aš planuoju žmogų atstatyti į pareigas dėl to, kad šitaip su žmogumi negalima elgtis. G.Krasauskienė švietimui atidavė visą gyvenimą ir ją pavadinti nemokša ar dar kažkaip negalima. Čia tas pats, kaip ir su manim“, – kalbėjo A.Pitrėnienė.

Anot būsimos ministrės, G.Krasauskienė dirbo gerai ir „savo vertę dar parodys“. Taip pat A.Pitrėnienė atsiliepė ir apie D.Pavalkio atleistą patarėją I.Ramelytę. „Priimsiu tikrai, jei tik jos pačios eis“, – pažymėjo „darbietė“.

Dirbti ministerijoje liks ir viceministrė „darbietė“ Svetlana Kauzonienė.

Asmeninio archyvo nuotr./Genoveita Krasauskienė
Asmeninio archyvo nuotr./Genoveita Krasauskienė

Pasivadino „boba iš kaimo“

Ji neslėpė, kad pastarosiomis dienomis koalicijos partnerių socialdemokratų narių jai pažerta kritika dėl užsienio kalbų nemokėjimo ir aukštojo mokslo sistemos neišmanymo yra skaudi. Tačiau ministrė tikina darysianti viską, kad kalbas paneigtų darbais.

Dieve, kokios yra kolegų baimės akys, jeigu ta boba iš kaimo paims ir kažką gera padarys. O aš tai ir pasistengsiu padaryti, – sakė A.Pitrėnienė.

„Tegu jie pasižiūri į savo kalbas, tie, kurie kritikuoja. Yra visokių momentų, kur galima išgirsti mano kolegų kalbas. Žinokit, atrodo šiurpiai. Geraiu jau nekalbėtų. Bet jie save vadina labia gerai žinančiais ir išmaniais. O aš esu sąžiningas žmogus“, – aiškino A.Pitrėnienė.

Ji tikino jau sulaukusi gausybės palaikymo žinučių iš universitetų rektorių, o ir dirbdama Seimo švietimo, mokslo ir kultūros komitete įsigilinusi į jų problemas, todėl neabejojanti, kad dirbti seksis puikiai.

„Dieve, kokios yra kolegų baimės akys, jeigu ta boba iš kaimo paims ir kažką gera padarys. O aš tai ir pasistengsiu padaryti“, – atkirto kritikams kitą savaitę priesaiką duosianti ministrė A.Pitrėnienė.

Tinginystę žada pabaigti

Jau ketvirtadienį būsima ministrė tikino pradėjusi dėliotis ateities darbus, tačiau jų kol kas neįvardina, nes nori pirmiausia atsisėsti į naują darbo vietą ir susirinkti visą įmanomą informaciją ir pasitikrinti, kodėl vieni ar kiti darbai iki šiol nepadaryti.

„Galiu pasakyti, kad tinginystės laikas baigsis. Turėsime dirbti daug“, – patikino A.Pitrėnienė.

Darbo partijos iš švietimo ir mokslo minsitro posto trauktis priverstas Dainius Pavalkis viceministrę „darbietę“ G.Krasauskienę ir patarėją I.Ramelytę atleido tą pačią dieną, kai pats parašė atsistatydinimo pareiškimą. Pasak jo, šios darbuotojos ministreijoje buvo atsakingos už tuos darbus, kurių nevykdymu apkaltintas buvo jis.

Be to, D.Pavalkis pripažino, kad buvusi Vydo Gedvilo padėjėja I.Ramelytė jam už nugaros rinko informaciją apie ministerijos darbą ir teikė Darbo partijos vadovybei kartu su savo interpretacijomis.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius