-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2015 01 08

Naujoji Turizmo departamento vadovė: noriu spręsti rinkos problemas

Naujoji Turizmo departamento vadovė teigia, kad pirmojo jos veiklos pusmečio prioritetas yra spręsti šalies kelionių rinkos problemas. Jurgita Kazlauskienė kol kas neprognozuoja, ar keis komandą, kuri po pernai įvykusių bankrotų sulaukė šalies prezidentės kritikos.
Jurgita Kazlauskienė
Jurgita Kazlauskienė / Irmanto Gelūno / BNS nuotr.

J.Kazlauskienė patikino, kad Seimui pateikto Turizmo įstatymo projekto, sugriežtinančio kelionių organizatorių veiklos reglamentavimą, turėtų pakakti. Ji tikisi, kad įstatymas rinkos priežiūrą padarys efektyvesnę.

„Tai yra mano šio pusmečio prioritetas, artimiausias tikslas ir užduotis – su šia situacija susitvarkyti. Turiu tokią nuostatą, kad neišsprendžiamų problemų nėra, tiesiog yra arba noras, arba nenoras jas spręsti. Pasakau tikrai visiems atvirai – aš noriu šią problemą išspręsti ir manau, kad ji tikrai yra išsprendžiama“, – spaudos konferencijoje ketvirtadienį sakė J.Kazlauskienė.

Tikisi pritarimo pavasarį

Ji teigė, kad tikisi, jog naujai Turizmo įstatymo redakcijai Seime bus pritarta pavasarį.

„Laukia daug iššūkių, tą pripažįstu. Keičiasi geopolitinė, ekonominė situacija. Visi stebime, laukiame, kas bus, žinome ir jaučiame, kad mažės turistų iš Rytų rinkų“, – pridūrė J.Kazlauskienė.

Ji žadėjo daugiau dėmesio skirti vietinio turizmo skatinimui, ieškoti lanksčių turistų pritraukimo būdų. Pasak jos, mažėjant turistų iš Rusijos, bus stengiamasi pritraukti daugiau turistų iš Skandinavijos, Vokietijos, pasinaudoti galimybe privilioti keliautojų iš ES pirmąjį šių metų pusmetį pirmininkaujančios Latvijos.

J.Kazlauskienė teigė nelinkusi priimti impulsyvių ir skubotų sprendimų.

„Pirmiausia noriu susipažinti. Kaip žinia, vyks valstybės tarnautojų metinis vertinimas, noriu pasižiūrėti departamento funkcijas, veiklas, kas ką veikia, kaip veikia ir visa tai įvertinus, tiesiog pasižiūrėti, ar reikalingi pokyčiai ir kokie jie reikalingi“, – sakė J.Kazlauskienė, komentuodama savo požiūrį į departamento darbuotojus.

J.Kazlauskienė turizmo rinkoje turi septynerių metų patirtį, anksčiau buvo Lietuvos kurortų asociacijos vadovė.

Ministrui nepratęsus buvusios departamento vadovės Raimondos Balnienės kadencijos, pernai spalio pradžioje ji tapo vyriausiąja patarėja, o departamentui laikinai vadovavo direktoriaus pavaduotojas Juozas Raguckas.

R.Balnienė posto neteko po to, kai neprisiėmė atsakomybės už kelionių organizatorės „Go Planet Travel“ bankrotą ir ūkio ministro buvo nubausta papeikimu. Ūkio ministras Evaldas Gustas po to nebesiūlė pratęsti R.Balnienės darbo kitai kadencijai.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius