Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2015 10 01

Naujoji Vilniaus valdžia neketina vykdyti Artūro Zuoko pažadų darželinukų tėvams

Ką pažadėjo Artūras Zuokas, tą jis pats ir turėtų tesėti. Taip mano dabartiniai Vilniaus savivaldybės vadovai, nenorintys net prisiminti, kad jų pirmtakas žadėjo visiems, nepatogumus dėl sustabdytos registracijos į sostinės darželius dar sausį patyrusiems tėvams, rugsėjį pritaikyti nuolaidą – atleisti jų vaikus nuo ugdymui skirto mokesčio (14,48 eurų).
Vilniaus meras Remigijus Šimašius darželyje „Žilvinėlis“
Vaikų darželis / Juliaus Kalinsko / 15min nuotr.

Nuo šių metų rugsėjo vaikus į Vilniaus darželius norėję leisti tėvai net dukart išgyveno tikrą emocijų audrą, bandydami savo atžalas užregistruoti į ikimokyklines įstaigas. Pirmoji registracija nė neprasidėjo, nes sausio 12-osios naktį savivaldybės puslapis buvo nulaužtas likus pusvalandžiui iki oficialios registracijos pradžios.

Antrasis kartas buvo kiek sėkmingesnis, bet irgi neišvengta nepatogumų – sistema strigo dėl itin didelio vienu metu suplūdusių norinčiųjų užsiregistruoti skaičiaus.

Tuometinis Vilniaus meras A.Zuokas tėvus ramino asmeniniais laiškais ir pažadais juose. Vilnietė Asta, kurios sūnus taip pat šį rudenį pradėjo lankyti vieną iš sostinės darželių, prisiminė gavusi net du buvusio mero laiškus. Vienas atkeliavo vasario 19-ąją, antrasis – kovo 13-ąją.

Priminsime, kad savivaldos rinkimai ir pirmasis tiesioginių mero rinkimų turas vyko kovo 1 dieną, o antrasis turas, kuriame su dabartiniu Vilniaus vadovu Remigijumi Šimašiumi rungėsi A.Zuokas, kovo 15 dieną.

Laiškų turinys kiek skyrėsi, bet abiejuose buvo tas pats pažadas – „visi nepatogumus dėl sustabdytos registracijos patyrę tėvai, kurių vaikai pradės lankyti darželius ir lopšelius nuo šio rugsėjo, savivaldybės iniciatyva pirmą mėnesį bus atleisti nuo vaiko ugdymui skirto mokesčio (14,48 eurų)“.

„Atėjo rugsėjis ir prisiminiau šį A.Zuoko pažadą. Deja, paskambinus į savivaldybę niekas nieko nežinojo, o į mano laišką šia tema net nebuvo teiktasi atsakyti“, – pasakojo Asta.

Atėjo rugsėjis ir prisiminiau šį A.Zuoko pažadą. Deja, paskambinus į savivaldybę niekas nieko nežinojo, o į mano laišką šia tema net nebuvo teiktasi atsakyti, – pasakojo Asta.

Iš išties – kaip su tuo buvusio mero pažadu?

Vicemeras Valdas Benkunskas, kuruojantis švietimo klausimus, atviras – niekas net neketina pildyti A.Zuoko pažadų. Ir ne tik todėl, kad tai buvusio mero pasižadėjimai. 

„Reiktų A.Zuoko paklausti, kaip ten su jo pažadais, – kiek ironiškai pastebėjo V.Benkunskas. – Jis kaip meras daug ką žadėjo – ir algą 6 tūkst. Lt, ir kosmodromų pristatyti Vilniuje, viskas liko pažadais. Taip ir šitas pažadas tėvams buvo daugiau asmeninis pažadas, nes mes savivaldybės biudžete tokių numatytų pinigų neradome, nors meras turėjo kelis mėnesius tai padaryti.“

Pasak vicemero, dabartinė Vilniaus valdžia savomis priemonėmis stengiasi spręsti vietų trūkumo darželiuose problemą. Nuo šių metų rugsėjo privačius darželius lankantiems vaikams pradėtos mokėti 100 eurų kompensacijos, pakeista ir registracijos tvarka, kai pirmenybę turės ne anksčiau užregistruoti vaikai, o anksčiau gimę.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius