Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2010 03 04

Sukilėlių prospekte trūkus vamzdžiui į gatvę plūdo vanduo (nuotraukos, atnaujinta 16.51 val.)

Pirminiais duomenimis, vienos iš pagrindinių trasų vamzdis trūko ties Sukilėlių prospekto 51-uoju pastatu. Vanduo didžiule srove veržėsi gerą valandą. Šiuo metu vandens neturi dalis Eigulių mikrorajono, į kurį patenka ir Kauno medicinos universiteto klinikos (KMUK).
Šioje, Sukilėlių prospekto vietoje, trūkus vamzdžiui į gatvę pasipylė vandens purslai.
Šioje, Sukilėlių prospekto vietoje, trūkus vamzdžiui į gatvę pasipylė vandens purslai. / Aliaus Koroliovo nuotr.

Bendrovės „Kauno vandenys“ Avarinės tarnybos darbuotojų teigimu, į avarijos vietą išsiųstos visos šiuo metu dirbančios komandos – iš viso 3.

„Daugiau nieko kol kas nežinau, dirbame išsijuosę“, – sakė dispečeris. 

Liudininkų teigimu, pradėjus veržtis vandeniui per keletą minučių ėmė plaukti visas Sukilėlių prospektas. „Veržiasi vanduo, plaukia mašinos“, – pasakojo žmonės. 

Papildyta 11.30 val.: Pasak „Kauno vandenys“ Avarinės tarnybos viršininko Rimo Stunžėno, nelaimė įvyko vienoje iš pagrindinių trasų, aprūpinančių nemažą rajoną, į kurį patenka ir Kauno medicinos universiteto klinikos.

Vaizdas prastas. Dabar išjungiame vieną liniją, kuria vanduo buvo tiekiamas ir Klinikoms

„Situacija labai negera. Dabar išjungiame vandenį. Kurį laiką jo neturės ir Klinikos“, – 15min.lt sakė R.Stunžėnas. Jis užtikrino, kad bus daroma viskas, jog Kauno medicinos universiteto klinikoms būtų užtikrintas bent minimalus vandens tiekimas.

Avarijos priežastys dar neaiškios. Tačiau, pasak R.Stunžėno, iš to, kaip veržiasi vanduo, galima nuspėti, kad trūkis – didžiulis: „Greičiausiai bus didelis, išilginis trūkimas“.

Pasak „Kauno vandenų“ atstovo, trūkę vamzdynai nebuvo prastos būklės, nors nutiesti prieš 30 metų.

„Tokio amžiaus vamzdynų nelaikome senais. Sunku dabar spręsti, kas nutiko. Dažnai būna trūkimų, kurių neina paaiškinti. Atsikasime ir matysime, kas tam vamzdžiui yra. Prielaida tokia: kažkurioje vamzdžio vietoje galėjo būti silpnesnis metalo liejinys, kuris dėl kažkokių priežasčių trūko“, – sakė R.Stunžėnas.

Papildyta 11.55 val.: KMUK direktorius ūkio ir inžinerijos reikalams Juozas Dekeris sakė, jog visiškai be vandens Klinikos neliks. Daugiausia nepatogumų patirs skyriaus, kuriame atliekamos dializės procedūros (dializė – kenksmingų medžiagų pašalinimas iš žmogaus kraujo dirbtiniu inkstu – aut. past.) pacientai ir personalas.

Vanduo Klinikoms tiekiamas iš trijų įvadų. Šiuo metu „nukirsti“ visi, tačiau „Kauno vandenims“ užsukus pagrindinį įvadą, vandenį mes gausime iš likusių dviejų. Turėtume išgyventi iki to laiko, kol viskas susitvarkys“, – pasakojo J.Dekeris.

Problemų dėl netoli trūkusių vamzdžių šiemet KMUK patiria nebe pirmą kartą. Sausį Eivenių gatvėje įvykusią vandentiekio avariją, kada taip pat trūko vienas iš vamzdžių, „Kauno vandenys“ likvidavo per pusdienį. Tiek laiko vanduo buvo tiekiamas tik į kai kuriuos KMUK skyrius.

Tikimės, kad neilgiau darbai trūks ir šįkart. Kol vanduo bus pradėtas tiekti, suplanuotus darbus turės pristabdyti dializę atliekantys darbuotojai“, – sakė J.Dekeris.

Papildyta 12.42 val.: Vanduo avarijos vietoje sustabdytas. Tačiau eismo sąlygos šioje judrioje gatvėje sudėtingos: vairuotojai gali važiuoti tik viena eismo juosta, kurioje yra ir troleibusų bei autobusų stotelė.

Papildyta 16.51 val.: Į pagalbą tvarkant trūkusį vamzdį Sukilėlių prospekte „Kauno vandenys“ pasitelkė rangovus – vieną statybų įmonę, turinčią reikalingos technikos. Padedant jai, tikimasi avarijos padarinius likviduoti iki ketvirtadienio vakaro. Vanduo kaip įprasta jo neturintiems Eigulių gyventojams turėtų būti pradėtas tiekti nevėliau nei 20 val.
 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius