-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2019 11 28

Nepailstantys melagiai gąsdina šalčiu ir naudojasi pasisavintu turiniu

Socialiniame tinkle platinamos melagingos orų prognozės. Skamba absurdiškai, tačiau melaginga informacija pasiekia tūkstančius.
Į Lietuvą atsirito nauja šalčio banga
Vilnius žiemą / Luko Balandžio / 15min nuotr.

Kone kiekvieną savaitę į mūsų akiratį patenkantis tinklalapis laisvadienis.lt gąsdina feisbuko vartotojus neregėtais šalčiais ir pūgomis.

15min nuotr./Melagingos publikacijos antraštė
15min nuotr./Melagingos publikacijos antraštė

Panašu, kad informacija gyventojai tiki. Nuorodomis feisbuke pasidalyta per tris šimtus kartų, o tai reiškia, kad jas galėjo pamatyti tūkstančiai socialinio tinklo vartotojų.

Abi publikacijos – melagingos. „Google“ paieška rodo, kad laisvadienis.lt pasinaudojo 2013 m. ir 2018 m. tv3.lt skelbtomis orų prognozėmis. Panašu, kad pakeisti tik publikacijų pavadinimai.

Melagingos orų prognozės – dažnai naudojamas komerciniais sumetimais meluojančių tinklalapių įrankis. Informacija apie orus aktuali visiems gyventojams, todėl tikimybė, kad nuoroda privilios – nemaža.

15min nuotr./Dar vienos melagingos publikacijos antraštė
15min nuotr./Dar vienos melagingos publikacijos antraštė

Kuo daugiau lankytojų patraukia tinklalapis, tuo daugiau pinigų užsidirba iš jame talpinamos reklamos. Tuo tarpu feisbukas – nepakeičiamas įrankis, siekiant pritraukti skaitytojus.

Tinklalapių analizės įrankio similarweb.com duomenimis, 91 proc. visų laisvadienis.lt lankytojų tinklalapį aplanko per socialinį tinklą. Todėl socialiniame tinkle dažnai pasirodo melagingas, tačiau akį traukiantis turinys.

Publikacija parengta 15min bendradarbiaujant su „Facebook“ programoje, kuria siekiama stabdyti melagingų naujienų plitimą socialiniame tinkle.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius