-50% metinei prenumeratai. Velykų dovana!
Prenumeruoti
2020 10 21

Plungė gali tapti antraisiais Raseiniais: virusas ėmė plisti šeimose

Koronavirusas sparčiai plinta Plungės rajono savivaldybėje. Rajone, kur jau anksčiau įvesta ribojimų, per dvi paras nustatyti 37 nauji koronaviruso atvejai. Nuo trečiadienio visi vyresniųjų klasių mokiniai ugdomi nuotoliniu būdu.
Į Plungės fontano baseiną vandalai sumetė suoliukus.
Plungė / Plungės miesto seniūnijos nuotr.

Savaitgalį Plungės rajono savivaldybėje buvo nustatyta 19 naujų COVID-19 viruso atvejų. Antradienį savivaldybė delsė paskelbti duomenis apie naujus susirgimo atvejus.

„Delsėme, nes mūsų mobilus punktas pirmadienį nedirbo. Žmonės, kurie juto simptomus arba buvo kontaktavę su užsikrėtusiaisiais, vyko tirtis į kitas savivaldybes: Telšius, Mažeikius“, – paaiškino Plungės rajono operacijų centro vadovas Mantas Česnauskas. Suskaičiuota, kad iš pirmadienį atliktų testų virusas identifikuotas 31 asmeniui.

Nacionalinio visuomenės sveikatos centro Telšių departamento vadovė Giedrė Ligeikienė 15min informavo, kad gauti ir antradienio duomenys. Plungės mobiliajame punkte nustatyti 6 koronaviruso atvejai.

Šiuo metu Plungėje 100 tūkstančių gyventojų tenka 321 atvejis (nustatytų per pastarąsias 14 dienų, – aut. past.), kai Lietuvos vidurkis – 98.

Anot M.Česnausko, iš gautų duomenų negalima sakyti, kad virusas formuojasi židiniuose. Pavienių atvejų matoma švietimo įstaigose, kur susirgo ir mokiniai, ir pedagogai, individualiose įmonėse.

„Bijojome, kad virusas gali išplisti ligoninėje, tačiau matome, kad, be tų pirmųjų 6 atvejų, daugiau naujų nenustatyta“, – aiškino M.Česnauskas. Praėjusią savaitę surengtas pasitarimas su rajone veikiančiais pramonininkais. Didžiųjų įmonių, tokių kaip „Vičiūnai“, kur dirba keli šimtai žmonių, vadovai pranešė, kad čia ir taip sustiprinta apsauga: darbas organizuojamas pamainomis, po jų dezinfekuojama avalynė, apranga.

Nacionalinio visuomenės sveikatos centro atstovė G.Ligeikienė teigė, kad virusas Plungėje ėmė plisti daugiau šeimose. Net 41 susirgimas veda į Senamiesčio mokyklą. Šioje mokykloje patvirtinta 19 susirgimų, pirmiausia susirgo pedagogai. Dar 22 susirgimai, anot specialistės, jau registruoti kaip antriniai, kai užsikrėsta nuo susirgusių šeimos narių, virusas nukeliavo į Kultūros centrą, kitas švietimo įstaigas.

Kiek anksčiau nuotoliniu būdu padėjo mokytis visi Senamiesčio mokyklos mokiniai.

Operacijų vadovas M.Česnauskas pastebėjo, kad nuotolinį ugdymą kai kurie priėmė kaip pramogą. Gaunama duomenų, kad vaikai eina vieni pas kitus į svečius, neva kartu mokosi.

„Dabar laukiame Vyriausybės sprendimo. Nujaučiame, kad Plungė pateks į raudonąją zoną. Žiūrėsime, kokios bus rekomendacijos, ir turėsime jas įgyvendinti“, – teigė M.Česnauskas. Vyriausybė sprendimus priims šiandien.

Šiuo metu Plungės savivaldybėje esančiame punkte per parą atliekama po 70–90 testų. Poreikio intensyvinti testavimą kol kas nejaučiama.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius