Iki -60% prenumeratai. Išskirtinis gegužės pasiūlymas.
Išbandyti
2015 07 16

Antausis Neringai – milijoninę žalą už nugriautą restoraną reikalaujama padengti per metus

Ties bankroto bedugne atsidūrusiam Neringos kurortui, atrodo, nepavyksta išsikapanoti iš savo bėdų sklandžiai. Kurorto valdžia vylėsi, kad bendrovė „Meirona“ sutiks iš savivaldybės priteistą žalą – 1 mln. 150 tūkst. eurų – atgauti dalimis per penkerius metus. Tačiau už nugriautą prabangų restoraną Juodkrantėje verslininkai pareikalavo atsiskaityti per metus.
Prabangus restoranas Juodkrantėje buvo sulygintas su žeme
Prabangus restoranas Juodkrantėje buvo sulygintas su žeme / Restorano savininkų nuotr.

Pasiūlymą skolą mokėti dalimis verslininkams pateikė pati Neringos savivaldybė. Trečiadienį įvyko „Meironos“ advokato ir kurorto mero Dariaus Jasaičio derybos. Tačiau sukirsti rankomis nepavyko. Verslininkai neketina tiek ilgai laukti jiems priklausančių pinigų ir reikalauja žalą atlyginti maždaug per metus.

„Meironos“ pasiūlymas kardinaliai skiriasi nuo to, ką siūlė Neringa, tad nieko nesuderėjome. Dabar pasiūlymą vežu savivaldybės teisininkams ir sprendimą patikėsiu priimti tarybai, todėl negaliu daug atvirauti apie jo sąlygas“, – iš karto po derybų su bendrovės „Meirona“ advokatu pasakojo Neringos meras Darius Jasaitis.

Irmanto Gelūno/15min.lt nuotr./Neringos meras socialdemokratas Darius Jasaitis
Irmanto Gelūno/15min.lt nuotr./Neringos meras socialdemokratas Darius Jasaitis

Dar iki susitikimo su „Meironos“ atstovu meras buvo susitikęs ir su finansų ministru Rimantu Šadžiumi. Susitikime taip pat aptarti Neringą užklupę finansiniai įsipareigojimai.

„Per metus Neringa fiziškai niekaip negalėtų atiduoti 1 mln. 150 tūkst. eurų. Yra galimybė pasiskolinti ne iš bankų, o iš Vyriausybės. Tačiau toks variantas būtų svarstomas išnaudojus visus teisinius kelius“, – apie pokalbį su ministru pasakojo D. Jasaitis.

Į milžinišką skolą Neringos kurortą įstūmė neskundžiama ir galutinė Lietuvos vyriausiojo administracinio teismo nutartis. Ja Neringos savivaldybei ir Valstybinei teritorijų planavimo ir statybos inspekcijai priteista atlyginti verslininkams žalą už nugriautą restorano pastatą Juodkrantėje.

Priteistą sumą antstoliai savivaldybės reikalauja  sumokėti iki rugpjūčio 18 d. 

Teismas nustatė, kad prabangus restoranas Juodkrantėje  iškilo pažeidžiant statybų reglamentą, o valstybinės institucijos nesužiūrėjo, kad statybos Juodkrantėje vyktų nepažeidžiant įstatymų.

Pastatas buvo sulygintas su žeme, bet tuomet „Meirona“ pareiškė pretenzijas dėl nuostolių atlyginimo. Priteistą sumą antstoliai reikalauja sumokėti iki rugpjūčio 18 d. Tačiau savivaldybė dar tikisi, kad teismas patenkins jų prašymą ir sprendimo vykdymą atidės. O su verslininkais deramasi dėl galimybės milijoninę sumą atiduoti dalimis. 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Dantų balinimas: kaip pasiekti greitų ir efektyvių rezultatų?
Reklama
Benediktas Vanagas: stipriai išprakaitavus geriant vien vandenį kenčia kūno produktyvumas – trūksta energijos, sunku susikoncentruoti, darai klaidas
Reklama
Nauja automatika ir robotai leis „VLI Timber“ auginti gamybą daugiau kaip 40 proc.
Reklama
Mitai stabdo pasiryžti? Specialistė paneigė pagrindinius investavimo mitus
Užsisakykite 15min naujienlaiškius