-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2011 08 08

„Nestle Baltics“ tikina nepardavinėjanti bananų tyrelės kūdikiams su stiklais

Socialinia tinkle „Facebook“ platinama informacija, esą bendrovės „Nestle“ gaminama kūdikiams skirta bananų tyrelė yra nesaugi – joje gali būti stiklo šukių. Šio produkto gamintojo atstovybė Lietuvoje teigia, kad kūdikių maisto partija iš prekybos prieš kurį laiką išimta Prancūzijoje. Bendrovė ramina, kad mūsų šalyje parduodama tyrelė yra tinkama vartoti.
Kūdikiai
Kūdikiai / Andriaus Ufarto/BFL nuotr.

„Svarbu! Visiems tėvams: „Nestle“ paprašė grąžinti visą bananų kūdikio maistą, kurio galiojimo terminas baigiasi 2012 m., nes juose gali būti stiklo! Prašom nukopijuokite ir paskelbkite dėl vaikų saugumo. Brūkšninis kodas 7613033089 73 Net jei esate ne tėvai, prašome padėti, prašome perduoti šią žinutę. Jūs galite padėti išgelbėti vaiką“, – tokią žinutę platina socialinio tinklo nariai.

Bendrovė „Nestle Baltics“ pareiškė, kad kūdikių maistas indeliuose, kuriais prekiaujama Baltijos šalyse, nėra susijęs su bananų tyrelės „Nestle P'tit Pot Recette Banana“ atšaukimu iš prekybos Prancūzijoje.

Anot bendrovės, birželio pabaigoje Prancūzijoje iš prekybos buvo išimta viena bananų tyrelės, parduodamos stikliniuose indeliuose, partija. Taip pasielgta gavus vartotojo skundą, kuris viename iš indelių rado stiklo šukių.

„Bendrovė nedelsiant ėmėsi visų reikalingų priemonių ir bendradarbiaudama su valstybinėmis institucijomis atliko tyrimą. Tyrimas patvirtino, kad buvo pažeistas tik vienas indelis. Ši produkto partija buvo parduodama tik Prancūzijoje“, – teigiama bendrovės pranešime.

„Dalis internete platinamos informacijos yra klaidinanti, nes tai neliečia visų tyrelių, tai liečia tik vieną partiją. Žinutė apie Prancūzijos atvejį buvo išplatinta seniai“, – 15min.lt sakė „Nestle Baltics“ Reglamentacinių ir korporatyvinių reikalų specialistė Margarita Čėglytė. Ji teigė neįsivaizduojanti, kodėl dabar socialiniame tinkle platinama tokia informacija.

Valstybinės vartotojų teisių apsaugos tarnybos Maisto produktų ir rekreacinių paslaugų skyriaus vadovė Neringa Ulbaitė 15min.lt teigė, kad tarnyba nėra gavusi skundų dėl nekokybiškos „Nestle“ bananų tyrelės.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius