-50% metinei prenumeratai. Velykų dovana!
Prenumeruoti
2009 11 20

Netikėtas savaitgalis Kauno valstybinėje filharmonijoje

Kauno valstybinėje filharmonijoje šis savaitgalis bus ypatingas. Penktadienį kauniečiai turės retą progą išgirsti kartu su Kauno miesto simfoniniu orkestru koncertuosiančią pianistę Vitą Panomariovaitę, o sekmadienį bus prisimintas šiemet amžinybėn išėjęs ilgametis Kauno bigbendo vadovas Romaldas Grabštas.
Pianistė Vita Panomariovaitė
Pianistė Vita Panomariovaitė / Organizatorių nuotr.

Didžiojoje Britanijoje šiuo metu gyvenanti pianistė V.Panomariovaitė – tituluota muzikantė, tačiau neslepia, kad koncertuoti gimtajame mieste, kur baigė J.Naujalio muzikos gimnaziją, jai visada sunkiau nei prieš profesionalų komisiją.

Šįvakar 18 val. scenoje kartu su Kauno simfoniniu orkestru ji sugros vokiečių kompozitoriaus Liudviko van Bethoveno (1770 - 1827) kūrinius. Koncerte skambės vieni žymiausių ir svarbiausių kompozitoriaus kūrinių, priskiriami skirtingom muzikos epochom – klasicizmui ir romantizmui. Programoje skambės ir įspūdingasis L.Van Bethoveno kūrinys „Koncertas fortepijonui ir orkestrui Nr. 5 op 73 es-dur“, žinomas kaip „Imperatoriškasis“. Tai paskutinis iš Bethoveno koncertų fortepijonui, parašytas 1809–1811 metais Vienoje. Pats kompozitorius dėl progresuojančio kurtumo niekada šio koncerto neskambino.

Legendos ne(pasi)miršta

Sekmadienį filharmonijos salėje pasirodys tikras Lietuvos džiazo žvaigždynas. 17 val. prasidėsiantis koncertas kvies prisiminti charizmatiškąjį R.Grabštą, daug metų nepailstamai puoselėjusį „Kauno bigbendą“ ir džiazo tradicijas.

„Jis buvo kuklus žmogus, kurį garsino jo darbai. Legendinis, o tokie – nei miršta, nei pasimiršta“, – gerų žodžių buvusiam kolektyvo vadovui negailėjo „Kauno bigbendo“ nariai. Kartu su jais į sceną lips ir ne kartą bendrus projektus su šviesaus atminimo R.Grabštu rengęs saksofonistas Petras Vyšniauskas, Vytautas Grubliauskas – Kongas, pianistas Saulius Šiaučiulis, klarnetininkas ir birbynės virtuozas Pranas Narušis. Taip pat Saulina Atkočaitytė (fortepijonas), Arvydas Jofė (mušamieji), Egidijus Buožis ir Olegas Molokojedovas (fortepijonas), Vytautas Labutis (saksofonas), Vita Rusaitytė, Vinny Messina ir Vytautas Petrušonis (vokalas) bei Eugenijus Kanevičius (kontrabosas) ir Žilvinas Brazauskas (klarnetas).

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius