Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2012 04 03 /2012 04 04

Nigerijos vandenyse apiplėštas Lietuvos bendrovės laivas

Nigerijos vandenyse buvo užpultas bendrovei „Limarko“ priklausantis laivas su lietuviais „Pluto“. Bendrovės vadovas Vytautas Lygnugaris žiniasklaidai patvirtino žinią apie praėjusią savaitę nutikusį incidentą, nukentėjusiųjų esą nebuvo.
„Limarko grupė“
„Limarko grupė“ / Jurgos Andriejauskaitės/15min.lt nuotr.

Į 15min.lt kreipėsi jūrininkų artimieji. Anot jų, žinių apie užpultą laivą „Limarko“ niekas neteikia. Žinios apie užpuolimą sklinda iš lūpų į lūpas. Jūrininkų artimieji tikino nebežinantys, kuo tikėti. „Kiek dar mūsų artimieji turi gyventi baimėje? Kodėl ten vis dar siunčiami mūsų laivai ir net be apsaugos“, – retoriškai klausė vieno jūrininko žmona. Bijodama, kad vyras gali netekti darbo, moteris prašė nutylėti vardą.

Pasak V.Lygnugario, incidentas nutiko laivui stovint reide. Esą laivas buvo apiplėštas, iš įgulos niekam neprireikė medikų pagalbos. Apgailestaudamas V.Lygnugaris pridūrė, kad tokie incidentai prie Afrikos krantų – gana dažni.

Kaip trečiadienį informavo „Limarko“ kompanija, iš laivo dingo bendrovei, jūrininkams priklausę asmeniniai daiktai bei pinigai. „Šiuo metu tikslinama pinigų suma. Bendrovė nori pabrėžti, kad incidento metu niekas iš įgulos narių nenukentėjo. Laivas saugiai tęsia reidą“, – informavo bendrovės atstovas Mindaugas Petrauskas.

15min.lt primena, kad prieš dvejus metus prie Nigerijos piratai buvo užpuolę kitą „Limarko“ laivą ir paėmę jūreivius įkaitais vienuolika dienų juos laikė nelaisvėje.
 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius