Iki -60% prenumeratai. Išskirtinis gegužės pasiūlymas.
Išbandyti
2015 09 30

Norinčių padėti pabėgėliams – jau trys šimtai

Pilietinė iniciatyva „Priimsiu pabėgėlį“ kiek mažiau nei prieš mėnesį suteikė galimybę visiems, norintiems prisidėti prie pabėgėlių integracijos Lietuvoje, užregistruoti savo vardą savanorių sąraše. Prabėgus trims savaitėms nuo registracijos paskelbimo – jame jau 300 vardų.
Kaune vyko pabėgėlių palaikymui skirta akcija
Kaune vyko pabėgėlių palaikymui skirta akcija / Milenos Migonytės nuotr.

Žmonės registruojasi ir siūlo pačią įvairiausią pagalbą: nuo finansinės paramos iki apgyvendinimo. Akvilė Lukošė, viena iniciatyvos organizatorių, džiaugiasi, kad lietuviai ne tik noriai registravosi, bet ir parodė, jog ne visi tautiečiai pamiršo istorinę patirtį. „Iš visų užsiregistravusių, net dešimt procentų siūlo pabėgėliams gyvenamąją vietą. Tai tikrai labai didelis procentas“, – sako A. Lukošė.

Iš visų užsiregistravusių, net dešimt procentų siūlo pabėgėliams gyvenamąją vietą. Tai tikrai labai didelis procentas, – sako A. Lukošė.

300 savanorių siūloma pagalba:

paaukoti daiktų / prisidėti finansiškai – 196

suteikti paslaugų – 97

organizuoti laisvalaikį – 183

skleisti tolerancijos žinią – 91

mokyti kalbos / profesijos / amatų – 100

įdarbinti – 16

priimti į namus – 35

Iniciatyva „Priimsiu pabėgėlį“ bendradarbiauja ir su kitomis organizacijomis, laukiančiomis iš Italijos ir Graikijos perkeliamų pabėgėlių ir pasiruošusiomis jiems padėti. Jau pradėjusi bendras veiklas su Lietuvoje veikiančiomis „Carito“ ir „Raudonojo kryžiaus“ ir „Centras Plius“ nevyriausybinėmis organizacijomis, iniciatyva bendradarbiauja su partneriais ir kitose Europos valstybėse.

„Pirmieji du savanoriai jau pradėjo savo veiklą ir prisideda prie mūsų partnerių, „Caritas“, veiklos. Vienas jų užsiima lietuvių-arabų kalbų vertimu, o kitas – lietuvių kalbos mokymu,“ pasakoja Akvilė Lukošė.

Entuziastingai nusiteikusios „Priimsiu pabėgėlį“ komandos galvose verda daugybė minčių. Iniciatyva ne tik registruoja savanorius, bet ir planuoja šviečiamąsias-edukacines veiklas, taip pat renginius, kurių metu tiek visuomenė turės galimybę prisiliesti prie migracijos temos, tiek ir patys pabėgėliai galės prisiliesti prie Lietuvos kultūros.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Benediktas Vanagas: stipriai išprakaitavus geriant vien vandenį kenčia kūno produktyvumas – trūksta energijos, sunku susikoncentruoti, darai klaidas
Reklama
Nauja automatika ir robotai leis „VLI Timber“ auginti gamybą daugiau kaip 40 proc.
Reklama
Mitai stabdo pasiryžti? Specialistė paneigė pagrindinius investavimo mitus
Reklama
LPC meno galerijoje eksponuojamos parodos turi išskirtinę misiją
Užsisakykite 15min naujienlaiškius