-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2009 05 28

Nugriauta siena įžiebė konfliktą

Naktį neaiškiomis aplinkybėmis nuvirtusi prie vieno Žemųjų Šančių daugiabučio esanti tvora, galėjusi sužeisti ar net užmušti praeivius, sukiršino namo gyventojus ir kaimynystėje esančio cirko vadovus.
Naktį nuvirtusi siena buvo užrėmusi į lauko pusę atsidarančias laiptinės duris. Vienas į darbą skubėjęs namo gyventojas netgi buvo priverstas šokti pro antrajame aukšte esantį laiptinės langą.
Naktį nuvirtusi siena buvo užrėmusi į lauko pusę atsidarančias laiptinės duris. Vienas į darbą skubėjęs namo gyventojas netgi buvo priverstas šokti pro antrajame aukšte esantį laiptinės langą. / Eriko Ovčarenko / BNS nuotr.

Daugelį Juozapavičiaus prospekte esančio 23-iuoju numeriu pažymėto daugiabučio namo gyventojų naktį iš antradienio į trečiadienį pažadino lauke pasigirdęs garsus trenksmas. Kelios minutės po vidurnakčio neaiškiomis aplinkybėmis nuvirto greta namo laukujų durų stovėjusi kelių metrų ilgio iš plytinė siena.

„Mano langai visai šalia, tad viską puikiai girdėjau. Nuvirtus sienai, išgirdau kelių jaunuolių balsus“, – pasakojo minėtame daugiabutyje gyvenantis Henrikas.

Visa bėda ta, kad ši siena yra statyta kariškių ir ji neturi nei tinkamos dokumentacijos, nei tinkamų planų, – sakė Šančių seniūnas.

Į krūvą suvirtę plytgaliai visiškai užvertė takelį, kuriuo gyventojai įeidavo ir išeidavo iš namo bei užrėmė į lauko pusę atsidarančias laiptinės duris. Ankstų trečiadienio rytą, maždaug 6 val., į darbą skubėjęs jaunuolis, negalėdamas atidaryti laiptinės durų ir išeiti iš namo, buvo priverstas šokti per antrajame aukšte esantį laiptinės langą. Vėliau gyventojai į pagalbą pasikvietė darbininkus, kurie plytgalius perkėlė kiek atokiau nuo durų, kad šios galėtų atsidaryti.

Svaidosi kaltinimais

Trečiadienį prie griuvėsių susirinkę namo gyventojai buvo įsitikinę, jog siena pati nugriūti negalėjo ir šį įvykį siejo su kaimynystėje esančio „Ąžuolyno meškučių cirko“ vadovų norais perkelti vidinį daugiabučio namo kiemą juosiančią, iš betoninių blokų suręstą tvorą.

„Mums Mykolas Zobovas (cirko vadovas, – aut.past.) yra sakęs, jog per tvorą nuo gatvės nesimato cirko. Bet cirką nuo gatvės užstoja ir mūsų namas. Tai gal reikia namą nugriauti, kad cirkas matytųsi?“ – svarstė kitas daugiabučio gyventojas Darius Gimžauskas.

Prie namo trečiadienį atvykęs Šančių seniūnas Ričardas Rusteika neslėpė, jog M.Zobovas dėl minėtos tvoros yra kreipęsis į jo vadovaujamą seniūniją „Iš jo konkrečių prašymų aš nesu sulaukęs, tačiau namo gyventojai prieš mėnesį yra išreiškę nuogąstavimą, kad ta tvora gali virsti. Negaliu teigti, kad tai yra Zobovo darbas, bet yra konfliktas, kurį reikia spręsti. M.Zobovas dėl tvoros yra kontaktavęs su seniūnijos architektu“, – tvirtino seniūnas.

Nori pasukti kitą tvorą

Pats M.Zobovas bet kokius kaltinimus tvoros nuvertimu kategoriškai atmetė. „Prie ko čia aš? Mano interesas yra dėl kitos tvoros. Noriu, kad ji būtų truputį pasukta, – kalbėdamas apie kitoje namo pusėje aplink kiemą einančią tvorą gyventojams aiškino cirko vadovas. – Aš seniūnijoje tik teiravausi, ar įmanoma tą tvorą kiek pasukti“.

„Mums ši siena netrukdo, – kalbėdama apie nuvirtusią sieną, savo vyrui antrino Agnė Zobovienė. – Ji tiesiog yra nesaugi. Jeigu ši griuvo, tai ir kita gali nugriūti“.

„Jūs to ir siekiate! Juk ji nenukrito pati, ją nuvertė. Tai jeigu ir tą kitą sieną kažkas nuvers, tai ir ji taps nesaugi“, – atvirai piktinosi ir netiesioginiais kaltinimais svaidėsi D.Gimžauskas.

Negalėjo nugriūti pati

Trečiadienį į įvykio vietą atskubėję Kauno savivaldybės butų ūkio įmonės specialistai patvirtino, jog tvora buvo nugriauta. „Ji tikrai pati nenukrito. Aiškiai matosi, kad siena buvo stipriai stumtelta. Galbūt mašina, gal kažkuo kitu. Darysime ekspertizę ir žiūrėsime, ar toliau einanti tvora yra saugi ir nekelia pavojaus aplinkiniams“, – teigė butų ūkio įmonės vadybininkas Vladimiras Doroševas.

„Visa bėda ta, kad ši siena yra statyta kariškių ir ji neturi nei tinkamos dokumentacijos, nei tinkamų planų. Kaip supratau, cirkas nori keisti savo teritorijos ribas, o namo gyventojai nori savo teritoriją išlaikyti. Čia turės būti rastas kompromisas, – pareiškė Šančių seniūnas R.Rusteika. – Bet kokiu atveju tai yra nusikaltimas ir visa medžiaga bus perduoda policijai“.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius