-50% metinei prenumeratai. Velykų dovana!
Prenumeruoti
2013 10 04

Nuo alkoholizmo besigydantis Seimo narys Egidijus Vareikis mokosi gyventi be atlyginimo

Nuo priklausomybės alkoholiui besigydantis parlamentaras Egidijus Vareikis, nors dar nėra oficialiai informavęs Seimo kanceliarijos apie nedarbingumą, jau beveik mėnesį negauna atlyginimo. Seimo kanclerio Jono Mileriaus teigimu, avansas buvo pervestas tik už kelias pirmas rugsėjo dienas, iki jam pradedant gydytis, o kiek sumokėti už vėlesnį laiką, bus sprendžiama tik tuomet, kai politikas pristatys reikiamus dokumentus.
Egidijus Vareikis Vilniaus oro uoste
Egidijus Vareikis Vilniaus oro uoste / Juliaus Kalinsko / 15min nuotr.

„Kol kas nieko iš E.Vareikio negavome, – penktadienį portalui 15min.lt sakė J.Milerius. – Bet tai – ne jo problemos. Kol neišrašo iš ligoninės, neduoda nei pažymos, nei biuletenio.“

Dar prieš tris savaites jis 15min.lt teigė, jog kanceliarija negavo informacijos, kad politikas pasiėmė nedarbingumo lapelį, – buvo pranešta, kad parlamentaras gydomas nuo priklausomybės alkoholiui. Kol tokio lapelio nėra, laikoma, kad žmogus dirba ir jam mokamas visas atlyginimas.

Jonas Milerius
Jonas Milerius

Bet dabar J.Milerius informavo, kad atlyginimas Seimo nariui nemokamas: „Nemokame, net avanso nemokėjome. Tik už penkias ar šešias dienas rugsėjo pradžioje, kol kilo visas triukšmas.“

Anot kanclerio, grįžęs E.Vareikis turės pateikti nedarbingumo lapelį arba nedalyvavimą posėdžiuose pateisinančias pažymas. Dokumentai bus perduoti įvertinti Seimo Etikos ir procedūrų komisijai. Jei pažymos bus pripažintos kaip pakankamas pateisinimas dėl posėdžių nelankymo, bus išmokėtas atlyginimas, o jei bus pristatytas nedarbingumo lapelis – ligos pašalpa.

Pagal nustatytą tvarką, už dvi pirmąsias ligos dienas moka darbdavys – ši pašalpa siekia 80-100 proc. algos. Nuo trečiosios iki septintosios dienos „Sodra“ moka 40 proc. algos, o nuo aštuntosios ligos dienos – 80 proc. kompensuojamojo uždarbio dydžio. Ligos pašalpa mokama už darbo dienas.

„Pereinu savo skaistyklą“

E.Vareikis gydytis pradėjo, kai rugpjūčio pabaigoje pavėlavo nuvykti į katalikų įstatymų leidėjų tinklo konferenciją Romoje. Prieš išskrisdamas iš Vilniaus jis kurį laiką blaškėsi po oro uostą. Liudininkams susidarė įspūdis, kad Seimo narys buvo neblaivus. Politikas dėl įtartinos būklės net buvo neįleistas į lėktuvą.

E.Vareikis: „Mes kuriame rojų žemėje, o kurti reikia skaistyklą, kaip, atrodo, Jėzus mokė. Pereinu savo skaistyklą už visas nuodėmes. Ir gal... prisikėliau tą trečią dieną?“

Be to, grįždamas iš Romos politikas dingo Kopenhagos oro uoste. Jis buvo rastas ir pargabentas namo, kai artimieji kreipėsi pagalbos į policiją.

Rugsėjo pradžioje politiko žmona pareiškė, kad jis, padedant specialistams, mėgins grįžti į visavertį gyvenimą. Nuo rugsejo 10-osios, kai prasidėjo Seimo rudens sesija, E.Vareikis nedalyvavo nė viename posėdyje.

Savo socialinio tinklo „Facebook“ paskyroje padėkojęs jį remiantiems žmonėms, politikas prisipažino pereinantis skaistyklą:

„Ačiū, dar nepraraskime vilties. Mes kuriame rojų žemėje, o kurti reikia skaistyklą, kaip, atrodo, Jėzus mokė. Pereinu savo skaistyklą už visas nuodėmes. Ir gal... prisikėliau tą trečią dieną? Labai tau dėkoju.“

Posėdžių nelankančiam Seimo nariui parlamento valdyba gali nukirpti trečdalį mėnesio algos, tačiau tik tokiu atveju, jei jis nedalyvavo daugiau kaip pusėje Seimo posėdžių, kuriuose iš anksto buvo numatytas balsavimas dėl įstatymų priėmimo.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius